Antalya Haberleri: Divan-ı Yunus’a alkış yağdı

Divan-ı Yunusa alkış yağdı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) – ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), Yunus Emre’nin vefatının 700. yıldönümüne özel hazırlanan ve prömiyeri gerçekleşen ‘Divan-ı Yunus’ projesinin ilk konserini verdi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki opera sahnesinde 2014 yılında kurulan, farklı temalardaki dinletileriyle tanınan ‘Anadolu Nefesli Beşlisi’ni oluşturan Bilkent Üniversitesi Flüt Sanat Dalı öğretim görevlisi Doç. Cem Önertürk, Antalya Devlet Opera ve Balesi obua sanatçısı Ufuk Soygürbüz, Samsun Devlet Opera ve Balesi klarinet sanatçısı Kıvanç Fındıklı, Bilkent Senfoni Orkestrası fagot sanatçısı Ozan Evruk ile Samsun Devlet Opera ve Balesi korno sanatçısı Hüseyin Uçar’dan oluşan ‘Anadolu Nefesli Beşlisi’ izleyici karşısına çıktı.

KONUK SANATÇILAR VE DANS

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Mustafa Özşamlı’nın anlatımını üstlendiği konserde, Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Mustafa Aykut Köselerli vurmalı saz, TRT Ankara Radyosu sanatçısı İbrahim Uğur Öner bağlama, kabak kemane ve solist sanatçı olarak sahne aldı. Antalya DOB bale sanatçısı Murat Özdemir de farklı dans figürleriyle geceye ayrı bir renk kattı.

GÖRSEL VE İŞİTSEL TANITIM

‘Divan-ı Yunus’ projesinde Yunus Emre’nin evrensel değerleri, eserleri, efsanevi hayatı ve Anadolu halk kültürünün zenginliği, görsel ve işitsel sanatlar yoluyla yerli ve yabancı sanatseverlere tanıtıldı. Yunus Emre’nin şiirleri, ilahileri de çağdaş bir yaklaşımla geleneksel Türk müziği ile klasik batı müziği enstrüman ve çağdaş dans figürleriyle harmanlandı.

Antalya DOB’un müziğiyle, anlatımıyla, ışık efektleriyle izleyiciye keyifli bir akşam yaşatan ‘Divan-ı Yunus’ projesi ayakta alkışlandı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Kepezde budanan ağaç dalları sanata dönüştü

Antalya Haberleri: Kepez’de budanan ağaç dalları sanata dönüştü

Başkan Çavuşoğlu: Zirai ilaç kalıntısında dünyada iyi noktadayız

Antalya Haberleri: Başkan Çavuşoğlu: Zirai ilaç kalıntısında dünyada iyi noktadayız