Antalya Haberleri: GERİ DÖNÜŞÜM NEFES OLSUN

GERİ DÖNÜŞÜM NEFES OLSUN

ANTALYA’da anaokulu öğretmeni Nuran Atak ve muhasebeci Bayram Atak çiftinin 6 aylık bebekleri Mehmet Eren Atak’a 20 günlükken Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastalığı teşhisi konuldu. Eren bebeğin Dubai’de tedavi görebilmesi için 1 milyon 823 bin dolara ihtiyaç olduğunu belirten aile, çocuklarının yaşaması için gereken tedavinin masraflarını karşılayabilmek amacıyla ‘geri dönüşüm’ kampanyası başlattı. Bebeğin babası Bayram Atak, minik oğullarının yaşadığı sağlık sorunlarının her geçen gün arttığını, hareketlerinin yavaşladığını ve nefes almakta zorlandığını belirterek gönüllülere kampanyaya destek çağrısında bulundu.

BABADAN DESTEK ÇAĞRISI

Evlerindeki giysileri ve çeşitli eşyaları Eren için bağışlamak isteyenleri kampanyaya katılmaya davet eden baba Bayram Atak, “Gönüllülerin her biri dolaplarından birkaç parça eşya getirirse önemli bir bağış oranına ulaşmış oluruz. Toplanan bu eşyalar atışa çıkarılacak ve o satışlardan elde edilen gelir de Eren’in tedavisi için kullanılacak. Eğer kampanyamıza iyi bir katılım olursa tedavi masrafının önemli bir kısmını toplamış oluruz” dedi.

AFİŞLERLE DUYURUYOR

Eren bebeği kucaklarına almanın mutluluğu yaşarken kol ve bacaklarında fark ettikleri hareketsizlik nedeniyle hastaneye başvurduklarını söyleyen Bayram Atak, yaşadıkları 5 aylık zorlu süreci şöyle anlattı: “Eren’in doğumda geçirdiği sarılık nedeniyle hasta olduğu düşünülürken bir anda bu hastalıkla karşılaştık. O gün bugündür gerekli tedaviyi yaptırabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm kanallardan bilgi alıp destek talebinde bulunuyoruz. Oğlumuz için başlatılan kampanyaların olduğu afişleri duvarlara yapıştırıyorum. Ama ertesi gün aynı duvarın önünden geçerken üzerine başka afiş yapıştırıldığını görünce çok üzülüyorum. Oğlumuzun sesini duyurmaya çalışıyoruz. Bebeğimizin zamanı yok. Her gün nefes alması biraz daha zorlaşıyor. En kısa süre içinde oğlumuzun hayata tutunacağı tedaviye ulaşması lazım.”

HAYATİ RİSK VAR

ANTALYA Valiliği izinli bir yardım kampanyası başlattıklarını belirten anne Atak, tedavi için başlatılan seferberliğin daha hızlı yayılması için kampanyanın geniş çevreler tarafından duyulmasına ihtiyaçları olduğunu belirtti. Nuran Atak, bebeğinin günden güne hareket kaybı yaşadıklarını belirterek, “Tedavi olmadığı, iyileşmesi için gereken ilacı almadığı her gün oğlumuz için gecikilmiş zaman. Eğer bu ilaca ulaşamazsa hastalık, kol ve bacaklarındaki hareketsiz kaybının yanında çene kaslarına ve ciğerine de sirayet edecek. İlerleyen zamanda bebeğimiz için hayati riski var” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Enflasyon canavarı mutfağa sığmıyor!

Altın Portakal Film Festivali ilk günü böyle geçti