Antalya Haberleri: ÖNCELİĞİMİZ FİYAT İSTİKRARI

ÖNCELİĞİMİZ FİYAT İSTİKRARI

Elbette en önemli başarımız ülkemizi turist sayısında dünya altıncılığına taşıyan başarıda en önemli pay sahibi olmamızdır.

Turist sayısında sezonların özelliklerine göre inişler çıkışlar yaşıyor olsak da arzu ettiğimiz sayılara ulaşma noktasında zaman içerisinde sonuç alabildiğimiz bir gerçek. Sonuç almakta gerçekten zorlandığımız en kritik nokta ise hepimizin malumu olduğu üzere “FİYAT İSTİKRARI” sağlayabilme meselesi.

Bizler herhangi bir nedenle zora düştüğümüzde çare olarak yöneldiğimiz öncelikli adım ne yazık ki hep fiyat indirimi adımı oluyor ve bu kısır döngüden yakamızı bir türlü kurtaramıyoruz.

Hatta sadece herhangi bir fiyat indirimi ile sınırlı kalamayarak bazı dramatik indirimlerin de önünü alabildiğine açıyoruz. İşler biraz toparlanmaya başladığında ise adeta erozyona uğrayan fiyatları tekrar eski seviyesine taşıyabilme noktasında çok ciddi sorun yaşıyoruz. Çok hak ettiğimizi düşündüğümüz ilave artışları yapabilme hayallerimiz de doğal olarak bir başka bahara kalıyor.

Satın alma gücüne doğrudan endeksli olmayan kriz durumlarında bile fiyat indirerek belli bir cazibe yaratma çabalarına da çok defa üzülerek şahit oluyoruz. Bilinen ve takdir edilen bir hizmet kalitesi seviyesine ulaşmış, gerçekten nitelikli pek çok tesisimizin hak ettiği ederin altında pazarlanması üzücü olduğu kadar aynı zamanda turizm hareketimizin geleceği adına da önemli bir tehdit oluşturuyor.

Fiyatların aşağıya çekilmesi ne denli kolay ise tekrar yukarıya çıkarılması da o denli zor. Bunu hepimiz ayrı ayrı deneyimledik ve biliyoruz. Dolayısıyla artık bizi sürekli olarak hedefimizden saptıran bu yanlıştan mutlaka dönmemiz gerekiyor. “Sürdürülebilir Turizm” için önem arz eden pek çok farklı parametrenin yanı sıra “FİYAT İSTİKRARI” sağlayabilmenin de önemini unutmamamız gerekiyor.

Yıllarca binbir emekle oluşturduğumuz hizmet ve ürün standardımızı kesinlikle hak ettiğimizi düşündüğümüz satış fiyatlarıyla ödüllendirme zamanımız çoktan gelmiştir. Ayrıca “FİYAT İSTİKRARI, HİZMET KALİTEMİZ” ile birlikte Akdeniz çanağındaki amansız rekabette de bizi rakiplerimizin karşısında geleceğe dönük olarak çok daha güçlü kılabilecek en önemli unsurdur.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
UÇAN ÇATI ÖLDÜRMESİN

Antalya Haberleri: UÇAN ÇATI ÖLDÜRMESİN

Filenin Akrepleri 3’te 3 yaptı