Antalya Haberleri: ŞİMDİDEN KIŞI ŞİMDİDEN KIŞI DÜŞÜNMEK

ŞİMDİDEN KIŞI ŞİMDİDEN KIŞI DÜŞÜNMEK

YAZ sezonu artık yönünü buldu ve bütün zorluklarına rağmen eski günlerine doğru ilerliyor. Tatil kararı veren insanların önemli bir bölümü rezervasyonlarını yaptı. Biraz daha beklemeyi tercih edenlerse en azından tercihini belirledi.

***

Antalya günlük 80.000’e yaklaşan gelişlerle yoluna emin adımlarla devam ediyor. Sanırım bugünlerde günlük gelişin bu rakama ulaştığı başka bir tatil destinasyonu yok. Sezonun kalan kısmında da bunu sürdürmek için tur operatörleri ve otelciler çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. 

***

Bütün bunların yanı sıra sezonun başında yeniden kıvılcımlanan korona vakaları hepimiz için yılın sürprizi oldu. Hazırdık, bekliyorduk ama bu kadar erken değil. Başlangıçta tek tük görülen vakalar, her geçen gün artarak pandemi dönemlerindeki sayılara yaklaştı. Bazı ülkeler tekrar maske uygulamasına döndü. Kısmı kapanmalara geçildi. Tedbirler artırıldı. Ülkemizde de görülen lüzum üzerine hatırlatma aşısının yapılması gündeme alındı. Görünen o ki, bu sonbahar ve kış yine ana gündemimiz korona olacak. 3 ay sonra bitecek yaz döneminin ardından 5 aylık zorlu bir süreç hem bizi, hem bütün insanlığı bekliyor. 

***

Son iki yıla göre daha tecrübeli ve bilgili olmamıza rağmen şimdiden birtakım tedbirleri alarak başlatacağımız kış dönemi projeksiyonları ile olası zararı hem sağlık hem ekonomik açıdan en aza indirgemeliyiz. Bu konuda yapabileceklerimizi bana göre 3 ana başlıkta hazırlayıp, şimdiden duyurmalıyız:

GÜVENLİ SAĞLIK PROGRAMI REVİZESİ

-Öncelikle daha önce başlatarak hayata geçirdiğimiz güvenli sağlık sertifikasyonunu revize ederek tekrar uygulamaya hazır hale getirmeli ve bunu dünya kamuoyu ile paylaşmalıyız.Bu konuda pandemi başında dünyaya öncü ve örnek olmuş turistlerin nezdinde güven sağlamıştık. 

PERSONEL KONUSUNA KALICI ÇÖZÜM

-Sadece bizim değil dünyanın genel sorunu olan personel kaybının önüne geçecek tedbirleri şimdiden planlamalıyız. Zira ne işletmeler, ne çalışanlar bu konuda yaşanacak bir kaybı telafi edebilirler. Bin bir güçlükle yeniden kazanılan personel olası bir işten çıkarılma da bir daha geri gelmez. Onları sistemin içinde kalıcı ve korumalı bir hale getirmek artık şart.

KIŞA ÖZEL TANITIM

• Önümüzdeki sonbahar ve kış gerek pandemi, gerek enerji sorunu ile bu karamsar günleri evinde geçirmek istemeyecek milyonlarca kişi bir yerlere giderek gündemden uzaklaşmaya çalışacak. Bu bir yer pekala Antalya olabilir. Bu konuda en azından önümüzdeki aylarda Antalya’ya gelecek 5 milyon turiste bunu anlatabiliriz. Motto; “tedbirlerimizi aldık, kışın açığız!” olmalı. Kışa dair tanıtım hiç olmadığı kadar önemli artık.

• Yaz ortasında kışı düşünmek hele bu bayram gününde pek hoş olmayabilir ama turizmde böyledir; yaz icinde kış, kış içinde yaz düşünülür…

Mutlu bayramlar dilerim

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

TÜRKLER 3. SIRADA

FATURANIZ CEP YAKMASI

Antalya Haberleri: FATURANIZ CEP YAKMASI