Antalya Haberleri: Tütüncü’den okul ve yurt müjdesi

Tütüncüden okul ve yurt müjdesi

 

ANTALYA,(DHA) – KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kasım ayı meclis toplantısında ilçeye 22 yeni okul ve üniversite öğrencileri içinde yurt müjdesi verdi. Manavgat’ta hayvancılık ve tarımla uğraşan yangınzedelere de 3 milyon lira ek bütçe desteği de meclisten oy birliğiyle geçti.
Kepez Belediye Meclisi’nin, Kasım ayı toplantısında 19’u yazılı 5 önerge olmak üzere toplam 24 gündem maddesi görüşüldü. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleştirilen mecliste, ilçeye yapılacak yeni okullar, öğrenci yurtları, aile sağlığı merkezi ve Manavgat’a sağlanacak destekle ilgili önemli kararlar alındı.
Kepez’de öğrenci yurtları ile ilgili yapılan çalışmalara anlatan Başkan Tütüncü, “2013 yılından bu yana yurtlar konusunda bir hassasiyetimiz oldu. Bölgedeki yurt sayılarını artırma konusunda çalışmalarımız oldu. Belediyemizin arsası üzerinde Ahatlı’da 130 öğrencilik yurt binası inşasına 2013’ta başladık, 2015 yılında eğitim ve öğretime açtık. Kepez Belediye meclisi yurt hassasiyetini 3-4 yıl öncesinden ortaya koydu. Şuan 2600 öğrenci kapasiteli yurt binası tamamlandı ve 1 aya kadar hizmete giriyor” dedi. Başkan Tütüncü, hem ilçe meclisi, hem de büyükşehir meclisinin gündeminde bir yurt projesi daha olduğunu belirterek, “Merkez Bankası’nın yanındaki alana yurt binası yapılması hedefleniyor” dedi. Başkan Tütüncü, Kepez’e vakıf ya da devlet üniversitesi kurulması için çalışmalarında sürdürüldüğünü söyledi.
YENİ OKULLAR GELİYOR
Başkan Hakan Tütüncü, Ankara Merasim Sokak’ta terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı terör eyleminde şehit düşen askeri sivil memur Filiz Koçak’ın isminin Çankaya Mahallesi’nde bir parka verileceğini belirtti. Meclis oturumunda, Altınova Orta Mahallesi, Varsak Ayanoğlu Mahallesi, Ünsal Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi’nde belediyeye ait arsaların okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmesi hususu görüşüldü. Başkan Tütüncü, Kepez’e 22 okul yapılacağını müjdeledi. Başkan Tütüncü, “Bütün bu okulların imar problemleri Kepez meclisi tarafından çözüldü. 22 okulun bir kısmı ihale aşamasında, bir kısmı da proje aşamasında. Kepez’e yeni okullar kazandırmanın mutluluğunu duyuyoruz” diye konuştu.
OY BİRLİĞİ
Mecliste ayrıca Manavgat’ta hayvancılık ve tarımla uğraşan vatandaşlara 3 milyon lira ek bütçe destek kararı görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Belediye meclisince gerçekleştirilen 2. oturum ile yardım oy birliğiyle kabul edildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Yardım organizasyonu AFAD ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımıza yapılacak” dedi. Tütüncü, daha öncede Manavgat’a 5 milyon ek bütçe desteği sağlandığını da hatırlattı.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Vali Yazıcı: Gençlerimize insana karşı sevgi ve saygıyı aşılamalıyız

Antalya Haberleri: Vali Yazıcı: Gençlerimize insana karşı sevgi ve saygıyı aşılamalıyız

Sağlık çalışanları ile velilere uyuşturucunun zararı anlatıldı

Kumluca Haberleri: Sağlık çalışanları ile velilere uyuşturucunun zararı anlatıldı