Antalya Haberleri: Vali Yazıcı: Gençlerimize insana karşı sevgi ve saygıyı aşılamalıyız

Vali Yazıcı: Gençlerimize insana karşı sevgi ve saygıyı aşılamalıyız

 

ANTALYA,(DHA) – ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, AHENK Projesi Okul Müdürleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’na başkanlık etti. Projenin konusu, gerekçesi ve amaçları hakkında katılımcılara bilgi veren Vali Yazıcı, ülkemizin geleceği olan gençlere insana karşı sevgi ve saygıyı aşılayıp onları iyi birer insan olarak yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.
Proje toplantısına Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, İlçe Milli Eğitim Müdürleri Ve Okul Müdürleri Katıldı.
GELİN BUNU HEP BİRLİKTE YAPALIM
Konuşmasına projenin amaçlarını anlatarak başlayan Vali Yazıcı, en değerli varlığımız olan ülkenin geleceği gençler için çok çalışmanın gerektiğini söyledi. Vali Yazıcı, “Onlar için çok çalışmaya devam etmeliyiz. İşte bu proje ile gençlerimize değerler eğitimi verirken okuma alışkanlığını da kazandırmak istiyoruz. Gelin bunu hep birlikte yapalım. Gençlerimizi değerlerimizle ve kültürümüzle yoğurarak onları ilk önce iyi bir insan haline gelmelerini sağlayalım” dedi. “Ben öğretmen arkadaşlarıma güveniyorum. Benim öğretmenim bunu rahatlıkla başarabilir” diyen Vali Yazıcı, şunları söyledi:
“Yaramazı, haylazıyla, uslusuyla bütün çocuklar bizim çocuklarımız. Hep beraber bu ülkeye şehrimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Projeyle ülkemizin geleceği gençlerimize dokunacağız. Proje kapsamında bütün gençleri topluma yararlı, çağın becerileri ve insani değerlerle donanmış, yaratıcı ve girişimci çalışmalar ile fark yaratarak bilime, kültüre meraklı bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. İnanıyorum ki bu kampanya ile bütün okullarımız eğitimde yukarı yönlü eğilimler gösterecek. Şunu unutmayalım ki; vazgeçemeyeceğimiz bir insan kitlesiyle haşır neşir oluyoruz. Onların iyi bir eğitim almaları için daha çok çalışmalıyız. Hedefleri olan bir ülkeyiz.”
“AHENK Projesi ile bir farkındalık oluşturmak istiyoruz” diyen Antalya Valisi Ersin yazıcı, “Eğer biz bu işe değer vermezsek, gençlerimize insana sevgiyi ve saygıyı, bir takım değerleri aşılayamazsak hiçbir şeyin önemi yok” dedi.
Toplantının ardından Vali Yazıcı, ‘4 Kasım Uluslararası Okul Dışarıda Günü’ etkinlikleri kapsamında DokumaPark’ta Ersoy İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelerek çocuklarla kitap okuyup resim yaptı.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Alanyada fethin 800. yılı coşkuyla kutlanacak

Alanya Haberleri: Alanya’da fethin 800. yılı coşkuyla kutlanacak

Tütüncüden okul ve yurt müjdesi

Antalya Haberleri: Tütüncü’den okul ve yurt müjdesi