Antalya Haberleri: YILKI ATLARI TEHLİKEDE

YILKI ATLARI TEHLİKEDE

ANTALYA’da Manavgat, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya çanağında yayılan orman yangınları İbradı ilçesinin de kapısına dayandı. Yangının ilçe merkezine 10-15 kilometre uzaklıkta olduğunu söyleyen İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, alevleri Dede Dağı’nda tutmayı başardıklarını belirtti

YANGINA GEÇİT VERMİYORUZ

Yangını yerleşim yerlerine geçirmemek için şu an dağlarda çalıştıklarını kaydeden Küçükkuru, bölgedeki son durumu şöyle anlattı: “Alevlerin önünü kesmeye çalışıyoruz. Keseceğiz inşallah. 150 kadar köylü ile birlikte gece gündüz teraslama yaparak yangına geçit vermiyoruz. Şansımıza rüzgâr yardım ediyor da teraslaya teraslaya tepeleri tutuyoruz. Yangını aşağı indirmiyoruz. Toroslar’da alevlerin karşısında insan gücümüzle, tırmıklarla, su tankerleriyle mücadele ediyoruz.”

YILKI ATLARI TEHLİKEDE

TERS RÜZGÂR FACİA YARATIR

Yangını İbradı uzağında tutmakta şu ana kadar başarılı olduklarını belirten Küçükkuru, “Ama ilçe merkezine çok yakınız. Bir ters rüzgâr gelirse yangın bir anda ileri atlar, başa çıkamayız. O zaman facia olur. Bir an önce bölgedeki arazözlerin ve helikopter söndürücülerin sayısı artırılmalı. Koordinasyon merkeziyle konuştuk. Manavgat’tan takviye destek bekliyoruz. Belli noktaları arazözler tutarsa rahatlarız” diye konuştu.

YILKI ATLARINA ULAŞMADAN

Orman yangınının yılkı atlarıyla ünlü Eynif Ovası ve tarihi düğmeli evleriyle tanınan Ormana Mahallesi’ne ulaşmadığını dile getiren İbradı Belediye Başkanı Küçükkuru, “Yangın eğer yamaçlardan aşağılara inerse büyük tehlike doğar. Ulaşmaması için büyük çaba harcıyoruz” dedi.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Cemre Solmaz kimdir?

Cemre Solmaz kimdir?

Bahar Erdeniz kimdir?

Bahar Erdeniz kimdir?