Antalya metro ile tanışacak

Antalya metro ile tanışacak

 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bugün ihaleye çıktığı 4. Etap Raylı Sistem Projesi ile Antalya ilk kez metro ile tanışacak. Konyaaltı Kadınlar Plajı’ndan başlayacak olan projenin 5.5 kilometrelik bölümü 30 metre yeraltından geçecek, böylece Antalya’da ilk kez metro ile ulaşım sağlanmış olacak.

Bugün ihalesi yapılan proje için hale komisyonu değerlendirmesini yaptıktan sonda yüklenici firma belli olacak. Projede 6 adet battı çıktı kavşak, 20 adet durak, 14 adet yaya üst geçidi yer alıyor. Kadınlar Plajı’ndan başlayacak olan 4. Etap Raylı Sistemi Akdeniz Bulvarı üzerinden Atatürk Bulvarı’nı takip ederek, Antalyaspor Kavşağı’ndan (Migros) sonra Meltem’e dönecek. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden Güllük Caddesi’ni kesecek olan raylı sistem hattı, Muratpaşa Camisi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden geçtikten sonra Kızılırmak Caddesi üzerinden Kepez Belediyesi önünden Sakarya Bulvarı Kavşağı’nda 3. Etap Raylı Sistem Hattı’na bağlanacak.

5 FİRMA TEKLİF VERDİ 1 FİRMA ELENDİ

4. Etap Raylı Sistem ihalesine 5 firma teklif verdi, Öztaş İnşaat firması eksik evrak gerekçesiyle elendi. İhaleye katılan Gülermak İnşaat 14 milyar 158 milyon 419 bin 825, Makyol İnşaat 12 milyar 435 milyon 863 bin 371, Kalyon İnşaat 13 milyar 890 milyon 826 bin, Kolin İnşaat ise 13 milyar 489 milyon liralık teklif verdiler. İhale komisyonunun teklifleri incelemesi v e itiraz söz konusu olursa değerlendirilmesinden sonra yüklenici firma belli olacak. Proje maliyeti 12,5 milyar lira olarak hesaplanan 4. Etap Raylı Sistem ihalesine hükümete yakınlıkları nedeniyle kamuoyunda ‘5’li çete’ olarak bilinen Kolin Holding, Limak Holding, Kalyon Holding ve Makyol Holding’in katılmaları dikkat çekti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalya'ya şok denetimler

Antalya’ya şok denetimler

Yine hayalde mi kalacak?