Yine hayalde mi kalacak?

 Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; Antalya için hayati bir ihtiyaç olan ve AKP iktidarı tarafından her seçim döneminde gündeme getirilen; ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Antalya-Alanya çevre yolu projesini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na vermiş olduğu soru önergesiyle de TBMM gündemine taşıdı.

ANTALYA-ALANYA ÇEVRE YOLU İLE İLGİLİ DAHA BİR KAZMA BİLE VURULMUŞ DEĞİLDİR
Av. Cavit Arı; vermiş olduğu önergesinde  “Antalya için hayati bir ihtiyaç olan Antalya-Alanya çevre yolu AKP iktidarı tarafından her seçim döneminde gündeme getirilen; ancak bir tülü hayata geçirilemeyen bir projedir. Daha önce 4 kez ihaleye çıkartılıp, kesinleştirilemeyen bir konudur. Zorunlu ihtiyaç olmasından kaynaklı kamuoyu baskısı ile en son 16 Aralık 2023’te ihaleye çıkartılmıştı.

Bakanlık tarafından verilen bilgiyle ihalenin Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kazanıldığı açıklanmıştı. Ancak gelinen aşamada nerdeyse beş ay gibi bir süre geçse de, bu ihalenin sonucu ile ilgili gelişme yoktur. Çevre yolu ile ilgili daha bir kazma bile vurulmuş değildir” dedi.

ANTALYA HAK ETTİĞİ KARŞILIĞI NE ZAMAN ALACAKTIR?
Av. Cavit Arı önergesinde; “Antalya halkı bu projenin ne zaman başlayacağını merakla beklemektedir. Yine mi hayalde kalacak diye sorulmaktadır ve Antalya hak ettiği karşılığı ne zaman alacaktır” dedi.

ANTALYA-ALANYA ÇEVRE YOLU PROJESİNİN SON DURUMU ANTALYA KAMUOYU TARAFINDAN MERAKLA BEKLENMEKTEDİR
Av Cavit Arı; “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni projeler beklesin başlayanlar ise tamamlanmak üzere değilse yine beklesin talimatı ve 2024 yılının ikinci yarısında tasarruf ve harcama kontrolünü güçlü şekilde devreye alacaklarını bildirmesinden sonra yıllardır beklenen Antalya-Alanya çevre yolu projesinin son durumu Antalya kamuoyu tarafından merakla beklenmektedir” diyerek;  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na önergesinde;  “Antalya – Alanya otoyolu ihalesini Bakanlık sitesinde açıklandığı şekilde yapılmış mıdır? Yapıldı ise kesinleşmiş midir? Proje belirtildiği üzere kesinlik kazandıysa projenin kamuya maliyeti nedir? Projenin başlanma tarihi ve teslim süresi nedir” diye sordu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalya metro ile tanışacak

Antalya metro ile tanışacak

Kotan'dan 1 Mayıs mesajı

Kotan’dan 1 Mayıs mesajı