Baş ağrısı evde nasıl geçer, en hızlı nasıl geçer?

Baş ağrısı nasıl geçer? Genellikle günlük aktiviteyi oldukça etkileyen baş ağrısı günlük hayatı etkileyen bir durumdur. Baş ağrısının detaylarına bakmadan önce baş ağrısı neden olur? Sorusunun genellikle stres ve suyun az içilmesinden kaynaklandığını bilmek önemlidir. Yazımızda baş ağrısı en hızlı nasıl geçer? Sorusunun cevabını kaleme aldık.

İlginizi çekebilir: Bakterilerin neden olduğu hastalıklar

Baş ağrısı, örneğin alına soğuk kompres koymak veya zencefil çayı içmek gibi basit önlemlerle önlenebilmektedir. Bununla birlikte baş ağrısı nedeni stres, kötü beslenme, yorgunluk veya endişe ise, nispeten yaygın bir sorundur.

Baş ağrısı çoğu zaman sadece bu basit önlemlerle geçer, ancak sürekli olduğunda, zamanla düzelmediğinde veya ateş, halsizlik, kusma ve aşırı yorgunluk gibi diğer semptomların eşlik ettiği durumlarda, gitmek önemlidir. Böylece ağrının nedenini belirlemek için testler yapılır ve uygun tedaviye başlanabilir.

Baş ağrısını evde geçirmek için birkaç ip ucu derledik.

Baş ağrısının nedenine bağlı olarak ağrıyı azaltmak için soğuk veya sıcak kompres kullanımı belirtilebilir. Kompres, başın ağrının hissedildiği yere, enseye veya alına, ortalama olarak yaklaşık 10 ila 20 dakika uygulanmalıdır.

Soğuk kompres genellikle baş ağrısı migrene özgü olduğunda, yani sabit olduğunda ve bazı durumlarda başka semptomlarla birlikte olduğunda olası bir durumdur. Böylece buzlu su ile yapılan kompres, başın kan damarlarını daraltmaya ve bölgedeki kan hacmini azaltarak ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur.

Öte yandan, baş ağrısı gerginlik, yani stres tarafından tetiklendiğinde, ılık su ile yapılan kompresler belirtilir. Bu durumda, sıcak kompres yapmanın yanı sıra, kan damarlarını genişletmeye ve vücudu rahatlatmaya yardımcı olduğu için sıcak bir banyo da yapabilirsiniz, bu da baş ağrısından anlık bir rahatlama sağlar.

Bu nedenle, soğuk veya sıcak kompres kullanmanın daha iyi olup olmadığını bilmek için baş ağrısının nedenini belirlemek önemlidir.

Bir fincan güçlü, şekersiz kahve, akşamdan kalma olsanız bile baş ağrılarıyla doğal olarak savaşmaya yardımcı olur. Bununla birlikte, kişinin kafeine toleransını bilmek önemlidir. Çünkü bazı durumlarda kahve içmek baş ağrısını artırabilir, zaten migreni olan kişilerde veya hiç etkisi olmaz.

Baş ağrısı dehidrasyon belirtisi olabileceğinden, gün boyunca bol miktarda sıvı içmek de önemlidir.

Baş masajı, kan dolaşımını harekete geçirdiği, ağrıyı azalttığı ve rahatlamanıza yardımcı olduğu için baş ağrılarını gidermek için harikadır. Masaj parmak uçlarıyla, alına, enseye ve başın yanına masaj yaparak yapılmalıdır.

Genellikle baş ağrısı vücudun dinlenmeye ihtiyacı olduğunun bir göstergesidir, bu nedenle iyi bir gece uykusu baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bunun için uyku saatine saygı duymak, dinlenirken telefon ve televizyon izlemekten kaçınmak ve karanlık bir ortam yaratmak önemlidir, bu şekilde uykuyu uyarmak ve uykunun son aşamasına ulaşmayı mümkün kılmak mümkündür. 

Baş ağrısı önceki adımlarla geçmiyorsa, baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olan analjezik ve antiinflamatuar özelliklere sahip olduğundan 1 fincan zencefil çayı içebilirsiniz. Sadece 2 cm zencefil kökünü bir bardak suya koyun, 5 dakika kaynatın, süzün, soğumaya bırakın ve için.

Yukarıda belirtilen önerilere uyulduktan sonra baş ağrısı düzelmiyorsa veya daha şiddetliyse, 3 günden fazla sürüyorsa veya kişide burun akıntısı, boğaz ağrısı, genel olarak başka belirtiler varsa doktora gitmesi önerilir.

Bu durumlarda doktor, baş ağrısının nedenini belirlemeye çalışmak ve gerekirse analjezikler, iltihap önleyici ilaçlar veya antibiyotiklerle yapılabilecek uygun tedaviyi yönlendirmek için testler isteyebilir.

Bazı yiyecekler de baş ağrısını kötüleştirebilir ve fazla katkı maddeleri nedeniyle yemeye hazır yiyecekler ve biber gibi kaçınılmalıdır. Öte yandan, örneğin balık, tohum ve kestane örneğinde olduğu gibi diğerleri rahatlamaya yardımcı olur. 

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Sürekli baş ağrısı neden olur, nasıl geçer?

Adet sorunları