Boğaziçi’ne yine müdahale

 Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde direniş çadırı kurmak isteyen öğrenciler, özel güvenlik görevlileri tarafından zor kullanılarak engellendi. Çıkan gerilimi fırsat bilen kayyum yönetimi çevik kuvveti kampüsün içerisine aldı.

Boğaziçi üniversitesi öğrencilerinin 10 ay önce kayyum rektöre karşı kampüste kurduğu direniş çadırına özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Direniş çadırını söken güvenlik görevlileri öğrencileri de darbetti. Yaşananlara tepki gösteren öğrenci ve akademisyenlerin yeni çadır kurma girişimi de güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Yaşananların ardından kayyum rektör Naci İnci’nin talebiyle üniversiteye çok sayıda çevik kuvvet ve gözaltı araçları giriş yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu ile başlayan, daha sonra Prof. Dr. Naci İnci’nin atanmasıyla devam eden protestolar 292. gününde de devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’teki rektörlük binasının önünde akademisyenlerin nöbet eylemi sonrasında öğrenciler tarafından kurulan direniş çadırına özel güvenlik müdahale etti. Sekiz ayı aşkın bir süredir duran nöbet çadırı, bugün özel güvenlik tarafından kaldırıldı. Akademisyenlerin ve öğrencilerin çadırın önünde bekleyişi devam ediyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Antalya Haberleri: YIL BİTMEDEN REKORU KIRDIK

Her yönüyle “Gelecek” Ele Alındı