Bülent Uslu kimdir?

Sosyal medya’da yaptığı paylaşımlar ile adından söz ettiren, İnstagram platformu’nun cesur isimi olan Bülent Uslu aynı zamanda Beşiktaş Kongre Üyesi. Yaptığı faaliyetler ve Beşiktaş paylaşımları ile sosyal medya’da oldukça sevilen Bülen Uslu kısa zamanda geniş hayran kitlelerine ulaşmayı başardı. Bülent Uslu’nun takipçileri sık sık arama motorlarında hayatı hakkında sorular sormaya başladılar.

Bülent Uslu  kimdir? Kaç yaşında? Burcu ne? Evli mi? Bu ve bunun gibi merak edilen ve takipçileri tarafından arama motorlarında sıkça aranan bütün soruların cevaplarını Bülent Uslu ile yaptığımız röportaj sayesinde yazımızda derledik. Kendisine bizi kırmadığı için tekrar teşekkür ederiz. Keyifli okumalar dileriz.

“35 yaşıma kadar inanılmaz bir tempo ile iş hayatımı sürdürdüm. Bu süreçte hem okuyup, hem çalışıp hem de 3 mükemmel çocuğa sahip olduğum bir aile kurmak nasip oldu. Dışarda gezmeyi ve eğlenmeyi seven birisi asla değilim. Hayatım iş ve ev arasında geçiyor desem yanılmış olmam. Son yıllarda hayatımıza giren sosyal medya gerçeğini herkes gibi ben de kabul ettim ve Beşiktaş’ımız için bu mecra’da bir şeyler yapabileceğime inancım ile buraya da ciddi bir mesai harcamaya başladım. “

Aslında instagrama çok geç girdim. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra neler oluyor bitiyor diye 2011’de kızımın benim adıma açtığı twitter’ı aktif hale getirdim ve sosyal medya ile gerçek manada tanışmam o dönemde oldu. Belli bir süre sonra Beşiktaş haberlerine sürekli oradan takip etmeye başladım ve bir süre sonra ben de bir şeyler yapabilirim fikrine kapıldım. Çünkü orada kendi fikirlerinizi beyan edebiliyorsunuz. Çok alışık olmadığım bir ortamdı ve ilk başlarda takibe takip filan yaparak 5-6 bin takipçiye ulaşmıştım. Sonra insanların fikirlerime değer verdiğini gödüm. Takipçi sayıma göre beğeni sayıları dikkat çekiciydi. o günlerde seçim vardı.

Herkes seçimle ilgili paylaşımlar yapmaya başlayınca, ‘ben Beşiktaş için buradayım ve Beşiktaş siyaset üstüdür’ düşüncesiyle takip ettiklerimin çoğundan çıktım. Ama raconu bilmediğim için bu büyük tepki çekti. Şimdiki aklım olsaydı asla yapmazdım çünkü yanlış bir şey olduğunu sonradan fark ettim. Ama pişmanlığımı sanırım iyi ifade ettim ki takipçi sayım artmaya devam etti. Twitter’da çok ciddi bir kitle oluştu ama sonradan anladım ki twitter kullanıcıları ile instagram kullanıcıları çok farklı. Tıpkı benim gibi twitter kullanıyorsa, instagram kullanma ihtiyacı bazı kullanıcılar veya tam tersi. Orada da büyük bir kitlenin olabileceğini düşünerek 2018 Eylül’ünde ilk instagram hesabımı açtım. Burada twitter’dan benim paylaştıklarımı paylaşan ve çok beğeni alan büyük hesaplar gördüm ve 3-47 ay aktif kullanmadığım instagram hesabımı 2019 Ocak’tan itibaren aktif hale getirdim.

Beşiktaş aşkım ve coşkumu, gerek paylaşımlarda, gerek de videolarımda yansıttığım için sanırım dikkat çekti. Özellikle Beşiktaş ailemiz ile birlikte Türkiye’de en fazla haksızlığa uğrayan takım olan Beşiktaş’ımızı karşılıksız, çıkarsız, amasız, fakatsız savunmamız insanların daha da ilgisini çekti. Hesabım büyüdükçe sayısı azımsanmayacak kadar çok olan kişiler, benim hesaplarıma reklam alacağımı bunu Beşiktaş mücadelesi için değil, kendim için yaptığımı söylüyorladı. Ama tam tersi hesabım ve paylaşımlarım inanılmaz kitlelere ulaştıkça tek bir reklam dahi almamam, aksine başımızı belaya sokacak derecede korkusuz devam etmemiz, bu düşünceyi ve düşünenleri haksız çıkarttı. İnsanlar samimiyetimizden artık zerre şüphe etmiyorlar.

Paylaşımlarımızda algı olmaması, yalan olmaması(çok nadir de olsa hatalar olabilir ama insanlar asla bunun bilinçli yapılmadığını bilirler), dürüst olunması ve bir amaç için mücadele edilmesi kimsenin gözünden kaçmadı. Birçok mesajda artık sadece benim Beşiktaş taraftarının değil, diğer rakip taraftarlarının da ne söyleyeceğimi merak ettiklerini söylüyorlar. Özellikle son dönemde bize inanan ve güvenen büyük kitlemizle birlikte Beşiktaş’ımıza karşı algı yapmaya çalışan, küçük düşürmeye çalışan haberlere karşı sert tepkilerimizin sonuç vermesi de çok etkili oldu. Özellikle son aylarda İsmail Er’e, Ahmet Çakar’a, Hürriyet gazetesine özür diletmemiz, Alanyaspor’a Fatih Aksoy’un tanıtımında armamızı sansürlemesi sonucu gösterilen tepki sonucu 1 saat içinde paylaşımı kaldırıp, armalı paylaşım yapması, Ensonhaner’e haberini 1 saat içinde sildirmemiz gibi faaliyetlerimizin etkisi çok oldu.

Yunanistan’ın maçı şifresiz vereceğiz dediği anda anında reaksiyon gösteril Paok maçının şifresiz verilmesi gerektiğini söyledikten sonra Spor Bakanının “sesinizi duyduk sevgili Beşiktaşlılar” diyerek maçın şifresiz verilmesi, malum medyanın algılarına sert tepkilerimiz asla ama asla benim tek başıma başardığım bir şey değil. Kesinlikle Büyük Beşiktaş Ailemizin verdiği mücadele, algı yapan ve Beşiktaş’ımızı küçük düşürücü sözler söylemeye cürette bulunanların paylaşımlarının altına ve Dm kutularına çok kısa sürelerde binlerce yorum atmaları bizlerin nasıl büyük bir aile olduğunu, Beşiktaş’ın Türkiye’nin en önemli ve en köklü ve en güçlü kurumlarından birisi olduğunu hatırlattınız.

Yıllardan beri her köşe başını tutup, kurdukları tezgahları başlarına yıkmamıza az kaldı. Bizim tek derdimiz, medya gücünü kullanıp algı yapmalarına asla izin vermeyeceğimizi sanırım iliklerine kadar hissettiler. Bizler sadece ADALET istiyoruz. Kirli oyun istemiyoruz. Mücadelemiz son nefesimize kadar devam edecek. Onlardan asla korkmuyoruz bilakis onların bizlerden korkması gerektiğini altını çizerek söylüyoruz. Çünkü biz iyiliği temsil ediyoruz, çünkü biz adalet istiyoruz, çünkü biz büyük bir aileyiz. Var olsun Beşiktaş’ımız, var olsun mücadelemiz.

“Karakter olarak asla bir değişiklik olmadı. Bunda yaşım itibari ile olgunluğum ve elbette hayat tecrübemin çok büyük etkisi var. Belki çok daha küçük yaşlarda bu kadar büyük kitleye ulaşmış olsaydım psikolojik olarak bazı problemler yaşayabilirdim. Bunun çok örnekleri var. Lakin çevre olarak çok değişti. Şu anda yöneticilerimiz, futbolcularımız, teknik heyetimiz, tribün liderlerimiz, camianın çok önde gelenleri dahil olmak üzere birçok dostumuz oldu ve her an onların bana, benim de onlara ulaşma şansımız var.

Beşiktaş taraftarı arasında bana savcı ,hakim, avukat, doktor, önemli iş insanlarından sürekli destek mesajları geliyor. ‘Yanındayız, sakın susma böyle devam et’ diyorlar. Elbette bu kadar hak arama peşinde koşarken ağır hakaretler, tehditler ve küfürlerde alıyoruz. Ama artık bir yola çıktık ve bu yolun geri dönüşü yok. Bedel ödemeye hazırız. Son olarak fenomen demeyelim ama büyük kitleye ulaşmamda maddi herhangi bir gelirim olmamakla birlikte her yıl kartal yuvalarından yüzlerce ürün alarak ve bunları taraftarımıza dağıtarak ciddi gelir kaybına uğradım. Sanırım bu alanda benim gibi gelir yerine gider kaybına uğrayan yoktur. Ama Beşiktaş’ımız için maddi manevi verdiğimiz her şey feda olsun.

“Ulusal medya harici sosyal medyadan çok teklifler geliyor ama her yere çıkmam mümkün değil ve diğer arkadaşların’da kırılmaması için maalesef çoğunu kabul edemiyorum. Ulusal medyada zaten bizi sevmez, bizim söyleyeceklerimize yer veremez.”

Üniversiteyi kazandığım yıl iş yerini açmamız ve Eşimle tanıştığım gün benim için dönüm noktam oldu. Twiter’da takipçim yokken maç sonu sinirle ettiğim hakaretin, takipçi sayım arttıktan sonra piyasaya sürülmesi ve panikle özür dilemek yerine onu örtbas için yalan söylemem ve tabii bunun da ortaya çıkması. O gün ki hatalarım hayatımda büyük ders oldu. O güne kadar yapmadığım ama sıkışınca kontrolü kaybettiğimi gördüğüm bir özelliğimi fark ettim. Bunun üzerine gittim ve hatalarımdan ciddi ders çıkarttım. Sonraki süreçte zaten vermiş olduğumuz güvenin altında mutlaka bu hatanın payı da büyük. Önemsiz gibi görünen şeylerin aslında ne kadar önemli olduğunu anlattı bu olay bana.

“Hobilerimin içerisinde şu anda sadece Beşiktaş var. Kazanamadığımız maçlar sonrası üzüntüden ciddi boşluğa düşüyorum ve satranç ile vaktimi geçirmeye çalışıyorum.”

“Sadece eşim. Onu çok seviyorum. O, hem iyi bir anne hem de mükemmel bir hayat arkadaşı.”

“Agresif, sinirli, yardımsever, dürüst ve duygusal olarak yorumlanabilir.

“Ben asla olayları kişiselleştirmem, kimseyle de bir problemim yok .Sadece Beşiktaş üzerinden algı yapan ve küçümseyici paylaşımda bulunan ulusal medyadaki kişileri doğru bulmuyorum.”

“Kesinlikle Beşiktaş yönetici olmak istiyorum. Bu konuda ciddi manada destek var. Ama olmasa da sosyal medya ortamımın’da Beşiktaş’ımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. “

“15 Temmuz darbe girişiminden sonra daha fazla habere ulaşmak için bu platforma yöneldim.”

“Sosyal medya yokken bu aşkı sadece içimizde ve yakın dostlarımla paylaşıyorduk. Şimdi yüzbinlerle bu aşkı paylaşıyoruz. Futbolu tam idrak ettiğim 6 yaşımdan beri bu aşkı yaşıyorum. Bu ateş son nefesimize kadar sönmeyecek inşallah.”

“Takipçilerimi ailemden ayırt etmiyorum. Karşılıksız çok büyük destek veriyorlar büyük teveccüh gösteriyorlar. Hepsine sonsuz teşekkür ederim.”

27 Şubat 2019 tarihinde açtığı youtube kanalı ile özgün içeriklerini tüm dünya ile paylaşmaya başlayan fenomeni isim Bülent Uslu şuan bu platformda 50B abonesi oldu bile. İnstagram hesabında paylaşımını yaptığı cesur yorumları ve haksızlığa boyun eğmeyen tavırları ile takipçilerinin dikkatlerini çeken Bülent Uslu’nun instagram platformunda ise 200B takipçisi var. Sosyal medya’ya twitter ile başlayan ve fenomenlik unvanına ilk burada kavuşan Bülent Uslu’nun 180B takipçisi’de bu platformda bulunuyor.

Takipçileri ile arasında güçlü bir bağ olduğunu bildiğimiz Bülent Uslu’nun kombine sahibi olup o gün maça gidemeyen 400 öğrenciye, aracı kılınması vasıtasıyla ücretsiz bilet temin etmesiyle bütün sosyal mecra’nın takdirlerini ve takipçileri’nin gönüllerini bir kez daha kazandı.

İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz Kumru Türkmen hakkında ki tüm detayları ve sıkça sorulan soruları derlediğimiz diğer yazımıza göz attınız mı?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Duru Önver kimdir?

Başak Dizer kimdir?