Cavit Murtezaoğlu kimdir?

Cavit Murtezaoğlu kimdir?

Gerçek adı: Cavit Murtezaoğlu
Doğum tarihi: 1962
Doğum yeri: İran
Ölüm tarihi: 06 Ağustos 2020
Boyu: Bilinmiyor
Kilo: Bilinmiyor
Burcu: Bilinmiyor
Eğitim durumu: Üniversite
Meslek: Müzisyen, Şarkıcı
İnstagram hesabı için tıklayın

Cavit Murtezaoğlu nereli? Kaç yaşında?

Cavit Murtezaoğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, boyu, kilosu? Cavit Murtezaoğlu evli mi, kiminle evlendi, eşi, çocukları var mı? Cavit Murtezaoğlu ölüm nedeni? Cavit Murtezaoğlu corona nedeni ile vefat etti. Cavit Murtezaoğlu kaç yaşında öldü? Cavit Murtezaoğlu vikipedi bilgileri? Cavit Murtezaoğlu müzik kariyeri, hakkında merak edilenler, kısaca hayatı ve biyografisi kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Cavit Murtezaoğlu hayatı ve biyografisi

Cavit Murtezaoğlu İran asıllı ses sanatçısıdır. Türkiye ve dünyada müzik çalışmaları ile tanınmaktadır.

Cavit Murtezaoğlu 1962 yılında İran Tebriz’e bağlı Serandib Köyü’nde dünyaya geldi. Henüz çocuk yaşlarda ailesinin de desteği ile sanatla iç içe büyüdü. Eğitim hayatına İran’da başlayan Cavit Murtezaoğlu 1982 yılında kalıp ve makine fabrikasında çalışmaya başladı. Ardından kendi atölyesini kurdu. Müzikle ilgilenmesi yasak olduğu için mesleğine ağırlık vermeye başladı.

Cavit Murtezaoğlu 1990 yılında San Murtezaoğlu ile evlendi. Bu evliliklerinden Bayrek adında bir çocukları dünyaya geldi. 1993 yılında Azerbaycan’a taşındı ve sanat hayatına burada devam etmeye başladı. Türkiye’de de birçok konser düzenleyen Cavit Murtezaoğlu ‘Caz-makam’ olarak adlandırdığı müziği dünyaya duyuran isim oldu. ‘Senli Günler’ ve ‘Susmam’ adlı iki albümü bulunan Cavit Murtezaoğlu aynı zamanda 5 kitap kaleme aldı.

Ünlü sanatçı Cavit Murtezaoğlu Ağustos 2020 tarihinde corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Ali Al Suleiman kimdir?

Ali Al Suleiman kimdir?

Alper Kul Kimdir?