Clovate krem ne işe yarar? Nasıl kullanılır?

Clovate krem özellikle sedef rahatsızlığı için doktorların reçete ettiği bir ilaçtır. Clovate krem fiyatı güncel olarak 30 TL olması cüzdanları kendisine açtırıyor. Bununla birlikte eczane raflarında clovate kremi bulamayanlar clovate krem muadili aramaya koyuldu. Lakin bunu yine size doktorunuz önerecektir. Yazımızda clovate krem yorumları nı baz alarak clovate krem nasıl kullanılır? Ve clovate krem nedir ne işe yarar? Sorularının cevaplarını kaleme aldık.

Yazımızı yazarken Clovate kremin prospektüsü baz alınarak yazılmıştır. Herhangi bir öneri ya da tavsiye içermemektedir.

Clovate krem cilt yüzeyine uygulanabilen steroidler kategorisinde yer alan bir kremdir. Bu gruptaki krem ya da ilaçlar belli başlı cilt problemlerinde meydana gelen kaşıntı ve kızarıklığın belirtilerini azaltmak için kullanılır. Eczanelerde 50 g’lık tüpler içerisinde satışa sunulur.

Clovate kremin içerisinde yer alan sarı bal mumu, ilkbaharda özellikle çok sık gördüğümüz bal arıları tarafından sindirim-boşaltım ile meydana gelmektedir. Yani bu maddenin kremde yeri oldukça önemlidir. Clovate krem bir çeşit deri hastalığı olan diskoid lupus eritematozusun tedavisinde, iyi huylu bir deri hastalığı olan liken planusun tedavisinde, her 10 kişiden birinde sıkça görülmeye başlayan sedef hastalığının tedavisinde ve son olarak tedavisi oldukça zor olan deri hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Clovate kremin kullanımı tıpkı diğer kremler gibi dikkatli olunması gereken bir kremdir. Clovate kremi sürerken ince bir tabaka halinde ve sadece etkilenen bölgeyi kapsayacak şekilde sürülmesi gerekmektedir. Ortalama olarak düzelme sağlanana kadar günde bir ya da iki kez 4 hafta boyunca uygulamaya devam edin. Üzerine bir nemlendirici sürmek için öncelikle Clovate kremin tamamen emmesini bekleyin. Tedavi süresince 2-4 haftada düzelme sağlanmazsa tedavi ve tanı yeniden değerlendirilmelidir. Bunun için tekrardan doktora başvurmanız gerekmektedir.

Clovate kremin 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülme olasılığı olan yan etkileri mevcuttur. Bu yan etkiler ‘Clovate kremin yaygın yan etkileri’ kategorisinde yer almaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Birde bununla birlikte Clovate kremin 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülme olasılığı olan yan etkileri mevcuttur. Bu yan etkiler ‘Clovate kremin yaygın olmayan yan etkileri’ kategorisinde yer almaktadır. O yan etkiler ise şu şekildedir:

Bunlarla birlikte son olarak ise Clovate kremin 10.000 hastanın birinden az görülme olasılığı olan yan etkileri mevcuttur. Bu yan etkiler ‘Clovate kremin çok seyrek görülen yan etkileri’ grubunda yer almaktadır. O yan etkiler ise şu şekildedir:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Vajinaya Arko krem sürülür mü? Arko krem tüylenme yapar mı?

Makata Vicks sürülür mü? Makata Vicks sürmek faydalı mı?