Demre Haberleri: Demre sahilleri doldu taştı

Demre sahilleri doldu taştı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA bölgesinin en bakir kalmış, kıyılarının tertemiz denize sahip yörelerinden biri olan Demre plajları yerli turistlerle dolup taştı.

Demre’nin altın plajları, yerli turist akınına uğradı. Binlerce yerli ve yabancı turist girişin, duşun ve araç parkının ücretsiz olduğu Demre’nin yaklaşık 13 kilometreyi bulan plajlarında adım atacak yer bırakmadı. Demre’nin Çayağzı, Sülüklü, Taşdibi, Kömürlük ve Beymelek plajları, yazın yoğun sıcak ve nemli günlerinde insan akınına uğradı. Özellikle doğal bir liman olan ve Demre Belediyesi’nce işletilen, bu yıl mavi bayrak dalgalanan Taşdibi Plajı’nda adım atacak yer kalmadı. Kaş ilçesinde tatil yapan birçok yerli ve yabancı turist de denize girmek için günübirlik Demre’ye gelmeye başladı. Sahillerdeki bu yoğunluk Demre’deki konaklama tesislerine de yansıdı. Tüm tesisler şu günlerde yüzde yüz doluluk oranına ulaştı.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, “Demre son yıllarda turizmde bir marka kent olma yolunda hızla ilerliyor. Bu yıl mavi bayrak almaya hak kazandığımız ve belediyemiz tarafından işletilen Taşdibi Plajı, Demre turizminin markası haline geldi. Son iki yıldır Demre’de olağanüstü bir turizm hareketliliği yaşıyoruz. Demre’deki irili ufaklı konaklama tesislerimiz yüzde yüz doluluğa ulaşmış durumda. Belediyemize ait olan işletmelerimiz de dolup taşıyor. Çayağzı yolundaki soğuk ve şifalı suya yine büyük ilgi var. Tüm plajlarımızda ücretsiz duşlarımız var. Konularımız için ücretsiz park alanları oluşturuldu. Park yerlerinde Türkiye’nin 81 ilinden ve dış ülkelerden gelen otomobil var. Tüm sahillerimizde her gün ekiplerimiz temizlik yapıyor. Konuklarımızdan tek isteğimiz Demre’nin sahillerinin temizliğine katkı sağlamaları. Çöplerimizi rastgele atmayalım. Her noktadaki çöp kutularımıza atalım. Bu temiz deniz, bu doğa, bu sahiller gelecek yıl da hepimiz için gerekli. Demre’nin doğası, tarihi, denizi, ormanı hepimizin. Korumak da hepimizin görevi olmalı” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
HİÇBİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİL

Antalya Haberleri: HİÇBİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİL

Çocuklar için Tematik Bilim Kampı

Antalya Haberleri: Çocuklar için Tematik Bilim Kampı