Demre Haberleri: Zafer Bayramı Demre’de kutlandı

Zafer Bayramı Demrede kutlandı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- 30 AĞUSTOS Zafer Bayramı’nın 100. yılı Antalya’nın Demre ilçesinde törenle kutlandı.

Demre Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen kutlamaya, Kaş Kaymakamı ve Demre Kaymakam Vekili Murat Öztürk, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Köken, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Erkan Kahveci, Antalya Barosu Temsilcisi avukat Burak Gümüş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Astsubay Kıdemli Üstçavuş Dursun Onur, daire amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, MHP İlçe Başkanı Mustafa Başkaya, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Erol, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Demre’deki tören, Kaş Kaymakamı ve Demre Kaymakam Vekili Murat Öztürk ve Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Ardından başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşu yapıldı. Hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Astsubay Üstçavuş Mevlüde Tüzün yaptı. Tüzün yaptığı konuşmada, “30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunu ebedi özgürlüğüne, Anadolu’yu sonsuza dek Türk yurdu yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında kazanılan, dünyanın mazlum uluslarına örnek olan büyük bir zaferdir. Anadolu halkının desteği ile Türk ordusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında emperyalist güçlere indirdiği son darbedir. Türk ulusunun ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek yarattığı bir destandır” dedi.

Resmi törenin ardından Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Erol, CHP ve İYİ Partili belediye meclisi üyeleri ve partililerin katıldığı törende ise Atatürk Anıtı’na CHP ve İYİ Parti çelenleri sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu. Törenin ardından Kaş Kaymakamı ve Demre Kaymakam Vekili Murat Öztürk, kaymakamlıkta tebrikleri kabul etti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Kaşta Zafer Bayramının 100. yılı kutlandı

Kaş Haberleri: Kaş’ta Zafer Bayramı’nın 100. yılı kutlandı

Jandarmadan kaçak içki operasyonu

Manavgat Haberleri: Jandarmadan kaçak içki operasyonu