Kaş Haberleri: Kaş’ta Zafer Bayramı’nın 100. yılı kutlandı

Kaşta Zafer Bayramının 100. yılı kutlandı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- 30 AĞUSTOS Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü Antalya’nın Kaş ilçesinde törenle kutlandı.

Kaş Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen kutlamalara, Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Garnizon Komutanı Deniz Muhabere Binbaşı Hüseyin Sadık, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Cansever, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Ahmet Dağıstanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, daire amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Okay Bilgin, CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaş’taki kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu ile başladı. Ardından gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşu yapıldı. Hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Şiirlerin okunduğu kutlamada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Garnizon Komutanı Deniz Muhabere Binbaşı Hüseyin Sadık yaptı. Sadık, “Türk ulusunun ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyada savaş sanatına büyük bir yenilik getirdi. Başkomutanlık Savaşı’nda, ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanı ile sulanmadıkça terk olunamaz’ emrini veren büyük bir komutandır. Dünya tarihini değiştiren askerdir. Türk tarihi parlak zaferlerle doludur. Başkomutanlık zaferi, sadece Türk tarihini değil, dünya tarihinde kesin sonuç alınan büyük bir zafer, Türk ulusunun kahramanlık destanıdır” dedi.

Tören sırasında Kaş Setur Marina’dan kalkan bir grup tekne, Kaş önünde Onuncu Yıl Marşı eşliğinde gösteri yaptı. Törenin sonunda CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, CHP ve İYİ Partili Kaş Belediyesi meclis üyeleri ve partililerin katıldığı törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Kaş’taki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, düzenlenecek olan fener alayı ve sanatçı Zara’nın Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda vereceği konserle devam edecek.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Gazipaşada 30 Ağustos coşkusu

Gazipaşa Haberleri: Gazipaşa’da 30 Ağustos coşkusu

Zafer Bayramı Demrede kutlandı

Demre Haberleri: Zafer Bayramı Demre’de kutlandı