Deveci, Zübeyde Hanımı andı

 Deveci, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı vefatının 100. yılında saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Ülkemizin kurtarıcısı, Kurtuluş Savaşının askeri dehası, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanımı hatırlamak kadını, anneyi, Cumhuriyeti ve değerlerini bir kez daha anmak, savunmak ve korumak demektir.

Vatanının bağımsızlığı için girdiği her mücadeleyi askeri ve siyasi dehasıyla taçlandıran Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, adlarını tarihe altın harflerle yazdırdı. Zorlu yıllarda cephede askerlerle omuz omuza savaşan, silah taşıyan, babasını, eşini, oğlunu savaşta kaybeden Türk kadını da Milli Mücadele’nin kahramanları arasında yerini aldı.

Mustafa’m” dediği oğlunun yolunu bekleyen, doğduğu topraklardan ayrılmak zorunda kalan, oğlunun öldüğünü sanarak felç geçiren, görme yetisini kısmen kaybeden Zübeyde Hanım, Kurtuluş Savaşı’nın hüzünlü, gururlu ve güçlü kadınları arasında anıldı.  Atatürk ilkelerinin ve Cumhuriyetimizin kazanımlarının önemi, kötü ve karamsar günlerden geçtiğimiz bu günlerde daha da anlaşılacaktır. Lakin bizler; Güçlü kadın, güçlü birey, güçlü toplum bilincinin baş kahramanı Zübeyde Anamızın mirasıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü kadınları olarak; bu bilinçle güçlü nesiller yetiştirecek, çok çalışacak ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında; Cumhuriyet Halk Partimizin iktidarında, kadına ve kadının kazanılmış haklarına sahip çıkarak, toplum eşitliğini özümseyeceğimize olan inancımızla çalışmaya, büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz.”

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Konyaaltı, Uluslararası Kısa Film Festivali ev sahipliği yapacak

Şampiyon Konuksever