Konyaaltı, Uluslararası Kısa Film Festivali ev sahipliği yapacak

Konyaaltı Uluslararası Kısa Film Festivali (KISFF), üç gün boyunca 3-5 Şubat 2023 tarihleri arasında Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Dünyanın dört bir yanında kısa filmler Konyaaltı’nda izleyici ile buluşacak. Aynı şekilde yönetmenlerin yurt dışından Konyaaltı Uluslararası Kısa Film Festivali’ne gönderdikleri binlerce kısa film arasından festival seçkisi oluşturulacağı bildirildi. Festivalde, ticari olmayan kısa filmlere odaklanacağı; kurgu, belgeseller, animasyonlar, müzik videoları, deneysel filmler vb. kapsayıcılık ve erişilebilirlik konusundaki başvuruları özellikle teşvik edileceği belirtildi. Konyaaltı Uluslararası Kısa Film Festivali (KISFF), Konyaaltı Belediyesi tarafından British Council Türkiye’nin desteği ve İngiltere’den Engelsiz Oska Film Festivali’nin yürütücüsü Carousel platformu ile Almanya’dan Detmold Uluslararası Kısa Film Festivali’nin yürütücüsü Kultur und Art Initiative e.V. eşliğinde gerçekleşeceği kaydedildi.

KÜRESEL KONULAR İŞLENECEK

Konyaaltı Belediyesi’nin düzenleyeceği kısa film festivalinde ana konuların, iklim değişikliği, sağlık, insan hakları, mülteciler gibi küresel konular olacak. Çeşitlilik odaklı filmlerin sanatseverlerle buluşmasına özen göstereceklerini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, kısa filmlerle insana ait olan ne varsa, dünyanın bugününü ve geleceğini ilgilendiren temel meseleler, insanca ve insanla perdeye yansıyacağını belirtti. Festivalin kapsayıcılığından bahseden Esen, “Herkesin eşit şekilde kültürel yaşama katılma hakkını savunan bir anlayışla festivali düzenleyeceğiz. KISFF, çeşitliliğin, kapsayıcılığın ve birlikteliğin festivali olacak” şeklinde konuştu.

ENGELSİZ FESTİVAL

Konyaaltı Uluslararası Kısa Film Festivali yönetmeni Levent Arslan, festivale eşit koşullarda katılımı sağlamak istediklerini ve engelsiz bir festival yapmak için çaba harcadıklarını aktardı. Etkinliklerde birlikte üreten ve birlikte tüketen bireyler olarak yer alacaklarını belirten Arslan, “Filmlerden hep beraber keyif almayı amaçlıyoruz. Festival, çeşitliliğin, katılımın ve birlikteliğin bir kutlaması olacak. KISFF’de yer almak isteyen sanatçılar bizimle iletişime geçerek festivale katılabilirler. Atölyeler, sanat sergileri, canlı performanslar, konser ve söyleşilerin yanı sıra bir  KISFF klasiği haline dönüşecek ‘yönetmenler gecesi’ festivalin ana omurgasını oluşturacak. Böylece film yönetmenlerinin seyirci ile Konyaaltı’nda buluşması mümkün kılınacak” diye konuştu.

Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenecek festival programı www.konyaaltifilmfest.com adresinde açıklanacak. Detaylı bilgi ve başvurular için [email protected] ve konyaaltfilmfest instagram adresi üzerinden yapılacağı aktarıldı.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

‘Delegenin iradesine kimse ipotek koyamaz’ dedi! Ahmet Aydın’a destek verdi

Deveci, Zübeyde Hanımı andı