Dilaver Gür kimdir?

Dilaver Gür kimdir?

Gerçek adı: Dilaver Gür
Doğum tarihi: 10/10/1949
Doğum yeri: Malatya
Boyu: 1.80 cm
Kilo:  87 kg
Burcu:  Terazi
Eğitim durumu: Üniversite
Medeni hali: Evli
Meslek:  Mühendis, Oyuncu
İnstagram hesabı için tıklayın.

Dilaver Gür kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Hababam Sınıfı oyuncuları Dilaver Gür kimdir? Dilaver Gür öldü mü? Son hali? Hangi filmlerde oynadı? Evli mi? Çocukları var mı? Nerede yaşıyor? Dilaver Gür kimdir, nereli, kaç yaşında? Boyu, kilosu ve burcu kısaca hayatı ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Dilaver Gür hayatı ve biyografisi

Dilaver Gür Yeşilçam Sinema oyuncusu. 1975 yılında Hababam Sınıfı sinema filminin 3 serisinde rol alan isim oldu. Asıl mesleği Mühendislik olan Dilaver Gür 1976 yılına kadar oyunculuk kariyerini sürdürdü. Ardından serbest mühendislik yaparak hayatına devam etti.

Hababama Sınıfı oyuncularından Dilaver Gür 10 Ekim 1949 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Malatya’da başladı. Liseden mezun olduktan sonra üniversiteyi kazanarak eğitimine İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesinde Mühendislik Bölümünde devam etti.

Oyunculuk kariyerine üniversitede öğrenciyken 1975 yılında gazetede yayınlanan bir ilana başvurması ile başladı. Bu ilan 1975’li yılların en çok sevilen sinema filmlerinden “Hababam Sınıfı”’dır.  Rıfat Ilgaz’ın eseri olan “Hababm Sınıfı” serilerinin yönetmen koltuğunda dönemin ünlü isimlerinden i Ertem Eğilmez yer almıştır. Dilaver Gür o yıllarda Mühendis olduğu için yönetmen Ertem Eğilmez’in talebi üzerine kaçış planını tahtaya çizen kişi olarak da bilinmektedir.

Dilaver Gür oyunculuk kariyerine ilk olarak 1975 yapımı olan “Ah Nerede” adlı Yeşilçam sinemasında “Kumarbaz”ı oynayarak adım attı. Aynı yıl içinde 1975 yılında “Hababam Sınıfı ve Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı” adlı sinema filmlerinde rol almaya başladı. 1976 yılında Hababam Sınıfı serisinin 3. filmi olan “Hababam Sınıfı Uyanıyor” sinema filminde rol aldı. Bu film oyunculuk kariyerinin en bük çıkışı ve en son film projesi oldu. Dilaver Gür 1975 Yeşilçam Sineması’ndan sonra 1980’li ve 1990’lı yıllardan günümüze kadar hiçbir film yapımın içinde yer almadı.

Bir süre İstanbul’da yaşadıktan sonra memleketi olan Malatya’ya geri döndü. Bugün onlarca yayınında “Hababam Sınıfı” anılarını anlattığı videoları bulunmaktadır. Dilaver Gür yaşamını Malatya sürdürmekte olup Serbest İnşaat Mühendisliği yapmaktadır. Aynı zamanda “Malatya Doğanşehirliler Derneği Başkanlığı “görevini ” Tenis Federasyonu Malatya İl Temsilciliği” görevini ve yerel kanal olan TV Malatya’da program sunmakta ve yazarlık yapmaktadır. 40 yaşında evlenen Dilaver Gür’ün bu evliliğinden 2 çocuğu bulunmaktadır.  

Dilaver Gür dizi ve filmleri

Dilaver Gür oynadığı filmler, rol aldığı sinema filmleri güncel olarak aşağıda yer almaktadır.

  • Hababam Sınıfı Uyanıyor (Dilaver) Sinema Filmi 1976
  • Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (Dilaver) Sinema Filmi 1975
  • Hababam Sınıfı (Dilaver) Sinema Filmi 1975
  • Ah Nerede (Kumarbaz) Sinema Filmi 1975

Dilaver Gür fotoğrafları

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Bülent İğdiroğlu kimdir?

Bülent İğdiroğlu kimdir?

Melissa Yıldırımer kimdir?

Melissa Yıldırımer kimdir?