Ebru Timtik kimdir?

Ebru Timtik kimdir?

Ebru Timtik nereli? Kaç yaşında?

Avukat Ebru Timtik kimdir, nereli, kaç yaşında? Ebru Timtik olayı, suçu nedir, neden tutukluydu? Ebru Timtik durumunun kötüleşmesi ile hayatını kaybetti. Ebru Timtik hayatı vikipedi ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizler için bir araya getirdik. İşte Ebru Timtik hayatı ve biyografisi.

Ebru Timtik hayatı ve biyografisi

Ebru Timtik Avukat ve aynı zamanda Çağdaş Hukukçular Derneği üyesidir.  12 Eylül 2018 tarihinden itibaren DHKP-C silahlı terör örgütüne üye olması iddiası ile tutuklandı. Ağustos 2020 tarihinde Silivri T Tipi Cezaevi’nde ölüm orucu sonucunda fenalaşması ile gündeme gelmiştir. Ardından hayatını kaybetmesi ile gündem oldu.

Avukat Ebru Timtik İstanbul Barosu’na kayıtlı avukatlardandır. Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi de olan Ebru Timtik  12 Eylül 2018 tarihinden itibaren cezaevinde yatıyor. DHKP-C silahlı terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla tutuklanan Ebru Timtik “yakalanan örgüt mensuplarına örgüt talimatlarını ilettiği, örgütle arasındaki irtibatı sağladığı, kuryelik yaptığı” gerekçesi ile İstanbul Silivri Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde tutuklu kaldı. 133 gün ölüm orucunu sürdüren Ebru Timtik kötüleşmesi durumu ile Ağustos 2020 tarihinde Türkiye gündemine oturmuştur.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, 20 Mart 2019 tarihinde Avukat Ebru Timtik ve Avukat Aytaç Ünsal  başta olmak üzere aralarında ÇHD üyesi 18 avukata toplam 159 yıl ceza verdi.

Ebru Timtik 27 Ağustos 2020 tarihinde hayatını kaybetti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Selçuk Tepeli kimdir?

Selçuk Tepeli kimdir?

Hakan Akhanlı  kimdir?

Hakan Akhanlı kimdir?