Ergun Mengi Kimdir?

Emekli Amiral Ergun Mengi kimdir? Gelin, bu sorunun cevabını detayları ile beraber inceleyelim. 

Ergun Mengi, vatandaşların merak ettiği isimler arasında yer alıyor. Yazımızın devamından; Ergun Mengi kimdir? Aslen nereli? Kaç yaşında? Emekli oldu mu? Gibi soruların ve daha fazlasının cevabına erişim sağlayabilirsiniz. 

İşte, Ergun Mengi’nin hayatı hakkında detaylar… 

Ergun Mengi kimdir? Ergun Mengi, asker, emekli tuğamiral ve araştırmacı yazar olarak tanınıyor. Ergun Mengi kaç yaşında? Sorusuna ilişkin internet ortamında herhangi bir bilgi bulunmasa da Ergun Mengi, 1978 yılında Deniz Harp Okulu’ndan mezun oldu ve ardından Deniz Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi’ni tamamlamıştır. Bunun yanında, Kocaeli Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler yüksek lisans programından mezun olan Ergun Mengi Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktorasını tamamlamıştır. 

İlginizi Çekebilir: Emir Ersoy Kimdir?

Emekli Amiral Ergun Mengi, görevi süresince Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın yüzen birliklerinde Branş Subayı, II. Komutanlık ve 4 yıl boyunca Komutanlık görevlerinde bulunmuştur. Buna ek olarak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın Plan Prensipler Başkanlıklarında Proje Subaylığı, Şube Müdürlüğü ve Daire Başkanlığı görevlerini de üstlenmiştir. Emekli Amiral Ergun Mengi, 1995 – 1998 yılları arasında Batı Avrupa Birliği’nin Brüksel’deki karargahında Proje Subayı olarak görev yapmıştır. 2003 – 2005 yılları arasında ise Genel Kurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı ve 2005 – 2007 yılları arasında Hücumbot Filosu Komutanlığı görevlerinde de bulunmuştur. 

Ergun Mengi ne zaman emekli oldu? Ergun Mengi, 29 yıl boyunca görev yapmasının ardından 2007 yılında emekli olmuştur. Ergun Mengi emekli olduktan sonra ise, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde Başkan danışmanı olarak çalışmıştır. Emekli Amiral Ergun Mengi şu anda ise Genelkurmay Başkanlığı SAREM üyesi olarak görev yapıyor. 

Emeklilik sonrası, Ergun Mengi Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Başkan Danışmanı olarak çalışmıştır. Buna ek olarak Global İlişkiler Forumu’nda (GIF) üye olarak yer almış ve 2015 – 2016 eğitim döneminde bir dönem Atılım Üniversitesi’nde Uluslararası Hukuk ve Hukuka Giriş dersleri vermiştir. 

Ergun Mengi, İYİ Parti’de Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo Stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken, parti yönetimi tarafından 2021 yılının ocak ayında istifası kabul edilmiştir. Ergun Mengi’nin kaleme aldığı yazılar ve makaleler arasında Kıbrıs sorunu, Türk-Yunan kıta sahanlığı tartışmaları, Karadeniz jeopolitiği ve felsefi konular yer alıyor. Ayrıca yayımlanmamış bir kitabı da vardır. Emekli Amiral Ergun Mengi’nin bu kitabına “Trafikte Yaşam” ismini vermiştir. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Jandarma aranan 210 şüpheliyi yakaladı

Jandarma aranan 210 şüpheliyi yakaladı

Şebnem Korur Fincancı Kimdir?