Estriol krem ne için kullanılır? Estriol krem bebeklerde kullanılır mı?

Estriol krem ne işe yarar? Östrojen eksikliği nedeniyle oluşan belirtilerin tedavisinde kullanılmasıyla tanınan bu krem kullanım alanı çok fazla geniş olan bir içerik değildir. Vajina bölgesinin sağlığını koruyarak cinsel ilişkinin sağlıklı şekilde gerçekleşmesini sağlayan Estriol krem vajinadaki sorunları gidererek üreme durumunun sorunsuz şekilde devam etmesini de sağlar. Estriol krem nasıl kullanılır? Vajinal sorunlarda kullanılan Estriol krem bebeklerde kullanılır mı?

Estriol krem ne için kullanılır? Estriol krem bebeklerde kullanılır mı? yazımız Estriol krem prospektüsü baz alınarak yazılmış, herhangi bir öneri veya tavsiyeye yer verilmemiştir.

İlginizi çekebilir: Lidorin krem nedir? Lidorin krem nasıl kullanılır?

Östrojenler grubuna ait bir tıbbi ürün olan bu krem alüminyum tüplerde eczanelerde satışa sunulmaktadır. Uygulama aparatı, krem, kullanma taimatının bulunduğu karton kutuda eczanelerdeki yerini alıyor. Östriol içeren Estriol krem vajinal yolla veya haricen kullanılan bir kremdir. Estriol vajinal krem kullanım şekli açısından bazı farklılıklar içerir. Estriol vajinal krem kullanımı hakkında daha detaylı bilgi vereceğiz. Estriol krem içeriği aşağıdaki şekildedir.

Bu kremin 35 gram, 50 gram ve 100 gram gibi farklı gramlarda satılmaktadır. Beyaz-kırmızı kutularda tasarlanan kremlerin en çok tercih edilen formu 50 gramlık olanıdır. Almanya’da üretilen Estriol kremin ruhsat sahibi ASSOS İlaç, Kimya, Gıda Ürünleri Üretim ve Ticaret A.Ş’dir.

Östrojen eksikliği nedeniyle oluşan belirtilerin tedavisinde kullanılmasıyla tanınan bu krem kullanım alanı çok fazla geniş olan bir içerik değildir. Vajina bölgesinin sağlığını koruyarak cinsel ilişkinin sağlıklı şekilde gerçekleşmesini sağlayan Estriol krem vajinadaki sorunları gidererek üreme durumunun sorunsuz şekilde devam etmesini de sağlar. Ayrıca vajinanın sağlığını koruyarak kadınları psikolojik olarak rahatlatır.

Anlaşıldığı üzere bu krem kadınlar için üretilen ve kadınların kullandığı bir krem. Estriol krem östrojen hormonunun eksikliğini gidermek için kullanıldığını söylemiştik. Östrojen eksikliği kadınlarda vajinal kuruluk, kaşıntı ve iltihaplanma gibi durumlara yol açabilir. Bu krem bu şikayetlerin tamamını tedavi eder. Ayrıca aşağıdaki durumlarda da Estriol krem kullanılabilir.

Başvurduğunuz uzman aksini önermedikçe Estriol vajinal krem kullanımı aşağıdaki şekildedir. Krem kutusunun içinden çıkan uygulama aparatının doldurulmuş hali 1 gram Estriol kreme denktir. 1 gram Estriol krem 1 mg östriol içerir.

Estriol krem iki yolla uygulanabilir. İlk yol; östrojen eksikliğine bağlı bulguların bulunduğu yere uygun olarak haricen cilt üzerine uygulanır. İkinci yol; vajina içine uygulama aparatı ile kullanılmasıdır. Vajina içine aşağıdaki resimde olduğu gibi uygulanır. Krem kutusunun içinden çıkan uygulama aparatının doldurulup (1 gram Estriol kreme denktir) vajina içine sıkılması ile uygulama süreci tamamlanır. Yatarak uygulanmalıdır ve uygulama bittikten sonra birkaç dakika yatar pozisyonda kalınmalıdır.

Estriol krem vajinal yapışıklık nedeniyle sıkça kullanılır. Bazı bebekler vajinal yapışıkla doğmaktadır. Ancak birkaç hafta içerisinde düzelebilir. Düzelmediği durumlarda uzmanlar nadiren de olsa bu kremi önerebilir. Ancak doktor önerisi olmadan bu kremin bebeklerde ve çocuklarda sakıncalı olabilir. Estriol krem prospektüsünde çocuklarda kullanımı hakkında ‘Eğer çocuklarda kaza ile östriol içeren preparatlar kullanılırsa özel bir toksisite beklenmemektedir.’ ibaresi bulunmaktadır.

Estriol krem gebelik döneminde kullanılması önerilen bir krem değildir. Ancak çocuk doğurma potansiyeli olan kadınların tedavi süresince etkili doğum kontrol yöntemi kullanmaları önerilir. Estriol krem hamile kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut olmadığından hamilelik döneminde kullanılması önerilmez.

Eğer emziren bir anneyseniz bu ilacı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Östriol içeren Estriol krem anne sütüne kısmen geçtiği için emzirme döneminde kullanılması önerilmez.

Tüm ilaçlar gibi, Estriol kremin içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etki olasılığı daha yüksektir. Birazdan sayacağımız yan etkilerin birçoğu tedavinin hemen başlarında ortaya çıkmakta ve östrojen kullanımına bağlıdır. Eğer bu yan etkiler artar, birkaç hafta ve daha uzun sürerse bir hekime danışılmalıdır. Estriol kremin yaygın olmayan ve seyrek yan etkileri bulunmaktadır.

Yaygın olmayan;

Seyrek ve çok seyrek;

Dikkat: Ostriol içeren her ilaçta olduğu gibi Estriol kremde de vajinal kullanımı ile özellikle başlangıçta vajinal kaşıntı ve sıcaklık hissinde artma, yanma kızarıklık ile birlikte tahriş görülebilir, hatta lekelenme şeklinde kanamalar olabilir. İçerdiği propilen glikole bağlı olarak ciltte tahrişe sebep olabilir.

Çift doz alımları da yan etki riskini arttıran etmenlerden biridir. Estriol krem prospektüsünde bu konuda ‘Eğer herhangi bir dozun alımı unutulursa, unutulan doz atlanmak ve bir sonraki dozdan itibaren tedavi düzenli olarak devam etmelidir. Eğer Estriol haftada 2 veya 3 kez kullanılıyorsa, unutulan doz bir sonraki akşam alınmalıdır.’ ibaresi bulunmaktadır.

Eğer kullanmanız gerekenden fazla Estriol krem kullandıysanız aşağıdaki yan etkiler görülebilir.

Dikkat: Estriol krem ile tedavi sırasında kullanılan lateks kondomların dayanıklılığını azaltabilir bu nedenle korucu özelliğini yitirebilir.

Estriol krem fiyatı 2022 yılında 102,58 TL olarak güncellenmiştir. Bu kremi doktorunuza reçete ettirseniz dahi SGK ödemediğinden belirtilen ücretle satın almanız gerekir.

Aşağıda belirttiğimiz kremler, Estriol krem etken maddesi baz alınarak muadili tespit edilen kremlerdir. Muadil ilaç kullanmak için mutlaka doktorunuza danışmalı, kendi kendinize Estriol muadil ilaçlarını kullanmamalısınız. Eş değer ilaçlar listesinde Estriol kreme ait diğer dozlarda mevcuttur. Doz etkisi farklı olan kremlerin kullanımı eş etki yaratmayabilir.

Bu bölümde Estriol krem hakkında merak edilen ve sık sorulan sorular yer alıyor. Eğer içeriğimizde aradığınız soruyu ve/ya cevabı bulamadıysanız mutlaka bu bölüme göz atmalısınız.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Lidorin krem nedir? Lidorin krem nasıl kullanılır?

Nadixa krem ne işe yarar? Lekelere iyi gelir mi?