Fabrikalarda kullanılan doğalgaza kısıtlama

 Organize sanayi bölgelerinde üretim yapan firmaların kullandığı doğalgaza 1 Ocak itibarıyla yüzde 50 oranında zam yapıldı. Hemen ardından, bir önceki dönem tüketiminin yüzde 60’ını aşan kısım için, yüzde 50 daha zam yapıldığı açıklandı. Son olarak üretimde kullandıkları doğalgazın yüzde 40 oranında kısıtlanacağı haberini alan sanayici, üretimi durdurmak ya da azaltmak dışında çareleri kalmadığını belirtti.

 

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Organize sanayi bölgelerinde üretim yapan firmalar yıllık 300 bin metreküp altında doğalgaz tüketmelerine rağmen, kendi tüketimleri üzerinden değil de OSB’nin yıllık toplam tüketimi üzerinden değerlendirileceği için ekstra bir zamma maruz kalacaklar. Bu ekstra zam, OSB sınırının 1 metre ilerisindeki başka bir fabrika için geçerli değil. OSB’lerde üretim yapan sanayiciler ile dışında faaliyet gösteren firmalar arasında haksız rekabete neden olan bu uygulamanın, tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

ÜRETİM SEKTEYE UĞRAYACAK

 

BOTAŞ Doğalgaz Toptan Satış Daire Başkanlığı’nın, 21 Ocak 2022 Cuma saat 08.00 itibarıyla başta OSB’ler olmak üzere tüm fabrikalara yapılan gaz akışının sınırlandırılacağına yönelik açıklamasını değerlendiren Bahar, günlük tüketimdeki yüzde 40 oranındaki doğalgaz kesintisine uymayanlara müeyyideler uygulanacağını açıkladı. Başkan Bahar, “Bir fabrikada neden doğalgaz tüketilir, üretmek için. ‘Gazı kısıtladık’ demek, ‘üretimi kısıtladık’ demekle aynı şeydir. Üretimin önüne konan tüm engellerin Türk milletinin bekası, refahı ve geleceği için ivedilikle kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Resmi Gazete’de yayınlandı: Afganistan için yardım kampanyası başlatıldı

Bayilerden zamlı alkol kararı: Siparişler durduruluyor