Gülseren Budayıcıoğlu kimdir?

Gülseren Budayıcıoğlu nereli? Kaç yaşında?

Gülseren Budayıcıoğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, boyu, kilosu, burcu? Gülseren Budayıcıoğlu filmleri, dizileri? Gülseren Budayıcıoğlu eşi kim? Gülseren Budayıcıoğlu boy kilo yaş bilgileri. Gülseren Budayıcıoğlu hakkında merak edilenler, kariyeri, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Gülseren Budayıcıoğlu hayatı ve biyografisi

Gülseren Budayıcıoğlu Türk yazar, Psikiyatri, sunucu ve spiker’dir. Kaleme aldığı kitaplar ve bu kitapların dizi filmlere uyarlanması ile gündeme geldi ve tanınmaya başladı.

Gülseren Budayıcıoğlu 1947 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Ankara’da başladı. Lise yıllarını başarı ile tamamaladıktan sonra üniversite eğitimine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sürdürdü. Üniversite sıralarında TRT Ankara Radyosu ve Televizyonunda spiker ve sunucu olarak görev aldı. Adından TRT’den ayrılarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü’ne asistan oldu.

1977 yılında uzmanlık aldı. Bu süreçten sonra öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ardından 23 yıl Ankara’da hekimlik yaptı. Madalyon psikiyatri merkezini kurdu. Yıllarca hastaları ile olan ilişkilerini satırlara döktü ve ardından kitaplşatırdı. İlk kitabı “Madalyonun İçi” adlı kitabı oldu. 2008 yılında “Günahın Üç Rengi”, “Hayata Dön” ve “Kral Kaybederse” adlı kitapları yayımlandı.

Kitaptaki konular filmler konu olacak nitelikte çarpıcı olması nedeniyle 2011 yılında “Hayata Dön” dizisi “İstanbullu Gelin” adıyla diziye uyarlandı. Ardından “Camdaki Kız” kitabı “Doğduğun Ev Kaderindir” dizisine uyarlandı.2020 yılında ekranlara gelen “Kırmızı Oda” ve “Masumlar Apartmanı” diğer kitaplarından uyarlanarak televizyon ekranlarına taşındı.

Gülseren Budayıcıoğlu özel hayatında 1973 yılında Aydın Budayıcıoğlu ile nikah masasına oturdu. Hasan Murat Budayıcıoğlu ve Yağmur Artukmaç isminde 2 çocukları dünayay geldi.  Gülseren Budayıcıoğlu Aydın Budayıcıoğluevliliği 2007 yılıda sona erdi. Gülseren Budayıcıoğlu boyu 1.72 cm kilosu 87 kg burcu Oğlak.

Gülseren Budayıcıoğlu kitapları

Gülseren Budayıcıoğlu kaleme aldığı kitaplar hangileri?

  • Madalyonun İçi
  • Hayata Dön
  • Kral Kaybederse
  • Camdaki Kız
  • Günahın Üç Rengi

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Merve Yalçın’ın sevgilisi Thebehz kimdir?

Ece Ronay kimdir?