Hakaret etti, atandı!

 Eğitim Sen’in önceki başkana Kadir Öztürk’e küfür ve hakaretten hapis cezası alan Yakup Hoplar, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Konu hakkında açıklama yapan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, ” Yakup Hoplar daha önce Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü iken o dönem Eğitim Sen Şube Başkanı olan Kadir Öztürk’e makamında küfür ve hakaret etmiş ve bu fiilinden dolayı hapis cezasına çarptırılmış. Ayrıca önceki dönem şube başkanımız Kadir Öztürk’e 5000 TL tazminat ödemeye mahkum edilmiştir. Bunlar bir iddia değil mahkeme tarafından tespit edilmiş ve cezalandırılmış suçlardır” dedi. 

Hoplar’dan önce görev yapan Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya’nın hangi gerekçeyle görevden alındığını soran Sönmez, “Sinkaflı küfür ve hakareti mahkeme tutanaklarına geçmiş ve ceza almış olan bir kişi hangi nedenle Aksu’dan Kepez’e oradan da Muratpaşa’ya İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmaktadır? Eğitim Sen yöneticilerine küfretmek, hakaret etmek ödüllendirmek için bir kriter midir? Topluma, öğrencilerimize davranışları ile örnek olması gereken bir İlçe Milli Eğitim Müdürünün bu kabul edilemez davranışına karşın sürekli atamalarda ödüllendirilmesi hangi milli eğitim mevzuatı ile izah edilmektedir?” sorularını yöneltti.
DERHAL GÖREVDEN ALINMALI 
Eğitimde konuşulması gereken başka konular varken ceza almış bir müdürün atanmasını konuştuklarını belirten Sönmez, “İktidarın yıllardır kamu istihdamında liyakat yerine, siyasal-ideolojik yakınlık, sadakat ve yandaşlık ilişkilerine göre istihdam uygulamalarını benimsediğini biliyoruz. Bu yöntemlerle eğitimin sorunları çözülemez. Bu yaklaşımla eğitimde başarı olmaz. Bu atamalarla eğitimde çalışma barışı ortadan kalkar. Yakup Hoplar’ın Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanması ile ilgili kararın hangi ihtiyaçtan kaynaklandığı, hangi yetenekten doğru bu atamanın yapıldığı izaha muhtaçtır. Hoplar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınmalıdır” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

‘Yaraları saracağız’

Son seçim anketi: MHP barajı geçemiyor