‘Yaraları saracağız’

 CHP Lideri Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte, 2011’de hayatını kaybeden 34 kişinin yakınlarını bugün evlerinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, sabah 10.30’da Şerafettin Elçi Havalimanı’nda “Hak, hukuk, adalet” sloganları ile karşılandı. Kılıçdaroğlu, saat 12.50’de Uludere’ye geldi ve Uludere katliamında yaşamını yitiren 34 kişinin ailesiyle görüştü. Kılıçdaroğlu, taziye dileklerini iletti; aileler ise adalet aradıklarını anlattı.

YİNE GELECEĞİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Uludere katliamında yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarını Şırnak’ta ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Bu olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim. Adalet olmalı, olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir. Anneler evlat acısı ile hâlâ ama hâlâ yaşıyorlar ve adalet istiyorlar bizden. Biz bu adaleti sağlayacağız. Acılarımızla yüzleşerek iyileşebiliriz. Yaralarımızı ancak bu sayede sarabiliriz. Artık geçmişte yaşamak istemiyorsak, önümüze bakmak istiyorsak, bu ülkedeki tüm açık yaraları kapatmamız şarttır. Söz verdim aydınlatacağım ve helalleşmek için bir daha geleceğim.”

Uludere’de 28 Aralık 2011’de hayatını kaybeden 34 kişinin yakınlarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte ziyaret eden eşi Selvi Kılıçdaroğlu, “Adaletin yerine gelmediğini düşünüyorlar, sabırla onu bekliyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde şehit olan korucu Kerem Mehmetoğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve başsağlığı dileklerini iletti.

 

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Cemaatçi dersanenin soruları çıktı, 21 kişinin yanıtları birebir aynı

Hakaret etti, atandı!