Hasan Çoban

Hasan Çoban

Türk Halk Müziği sanatçısı, yorumcusu, derleyicisi ve yeni dönem oyun havalarının yaratıcısı olarak gönüllerde taht kuran Hasan Çoban, sesiyle büyüleyen, aşkı, hüznü, coşkuyu bir arada tutan başarılı sanatçılar arasında yer alıyor.  Özellikle “Anan Öle Gel Gel” şarkısı ile dilimize dolanan daha pek çok eserin yaratıcısı olan genç müzisyen Hasan Çoban şarkılara hayat veren etkili bir ses.

Hasan Çoban 15 Ocak 1987 yılında Gaziantep Oğuzeli’de ailenin büyük çocuğu olarak dünyaya geldi. Çocukluk yılları Gaziantep’te geçti. Öğrenimine Barbaros Hayrettin Paşa İlk Öğretim okulunda başladı. Ortaokul sıralarında çeşitli nedenlerden dolayı eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kaldı. Tam da bu çağlarda müzikle ilgilenmeye başladı.

Türk Halk Müziği sanatçısı, şarkıcı, besteci ve söz yazarı Hasan Çoban, TRT Sanatçısı ve aynı zamanda ünlü Barak Halk Ozanı Fevzi Çoban’ın oğludur. Müzik, melodi ve notaların içinde büyüyen Hasan Çoban, kariyerini müzik üzerine inşa etmeye başladı ve baba mesleğini seçerek onun izinden ilerleme kaydetmeye başladı. İlk bestelerini 16 yaşında yazmaya başladı.

Ünlü ve yakışıklı sanatçı Hasan Çoban ilk müzik çalışmasını 17 yaşında “Utan” adını verdiği söz ve müziği kendisine ait olan çalışması ile gerçekleştirdi. 2013 yılında tamamen profesyonel olarak müzik hayatına atıldı ve ilk albümü “Seni Seviyorum” albümünü müzikseverlerle buluşturdu. Albüm kısa sürede tüm müzik platformlarında yerini aldı. Ardından müzik çalışmalarına başta Halk Müziği olmak üzere fantezi müzik, oyun havası, barak, yöreye ait uzun havalar, etnik müzikler ve türküler seslendirerek sürdürdü ve albümlere imzasını attı.

“Neney, Kalpsiz Olduğunu, Yaralıyım, Fıstıkları Tolu Vurdu, Mahsup, Potpori “ şarkıları trend şarkılar listesinde yerini aldı. En büyük çıkışını “Anan Öle Gel Gel” şarkısı ile gerçekleştirdi. Şarkı çıktığı günden itibaren internet ortamında toplamda 5 milyon kişi tarafından izlenerek rekor kırdı. Farklı platformlarda da milyonlarca dinleyici tarafından beğeni kazandı. 

2021 yılında “Gel Alsana” çalışması ile dinleyicilerin karşısına çıkan ünlü sanatçı Hasan Çoban Spotify, YouTube Music ve Deezer üzerinden en çok dinlenen sanatçılar arasında yerini aldı.

Yurtiçi ve yurtdışında turneler, müzik konserleri, organizasyon, düğün konseptlerinde yer alan ünlü sanatçı Türkiye başta olmak üzere Avrupa’da Almanya, Fransa, İngiltere, İsviçre ve Hollanda gibi pek çok ülkede gurbetçilerle buluştu.

Bu güne kadar sayısız video klipte şarkıları ile izleyicisi ve dinleyicisinin karşısına çıkan ve genç kızların hayran olduğu Hasan Çoban bekar olup günümüzde yaşamını memleketi Gaziantep’te sürdürmekte ve müzik çalışmalarını hayran kitlesi ile buluşturmaya devam etmektedir.

Hasan Çoban instagram üzerinden takip etmek için tıklayın.

Hasan Çoban Resmi Web Sitesini ziyaret etmek için tıklayın.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Adnan Kızıltaş

Adnan Kızıltaş

Hazal Benli

Hazal Benli