Hazer Amani Kimdir?

Hazer Amani Kimdir?

Gerçek adı: Hazer Amani
Doğum tarihi: 1977 (42 yaşında)
Doğum yeri:  Ankara
Boyu: 1.65 cm
Kilo: 60 kg
Burcu: Bilinmiyor
Eğitim durumu: Üniversite
Medeni hali:  Evli (Sıla Gençoğlu ile)
Meslek:  Aşçı, Şef, Televizyon Sunucusu
İnstagram hesabı için tıklayın.

Hazer Amani Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Hazer Amani kimdir, yaşı kaçtır, eşi Deniz Mumcuoğlu ile boşandı mı, boyu, kilosu, burcu, doğum günü ne? Hazer Amani Sıla ilişkisi devam ediyor mu? Hazer Amani eşini neden atlattı? MasterChef jürileri arasında bu sezon neden yok? The Taste Türkiye jüri üyesi şimdi ne yapıyor? Kim kimdir bölümümüzde sizlerle beraber olacak.

Hazer Amani hayatı ve biyografisi

Hazer Amani kimdir? Aslen nereli? Hazer Amani eşi Deniz Mumcuoğlu kimdir? Master Şef Hazer Amani hayatı 2018 yılında TV8 ekranlarında MasterChef Türkiye yarışma programında jüri olarak yer alması ile hayatı bir anda herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Hazer Amani ile birlikte Hazer Amani Sıla ilişkisi de magazin gündeminde en sık konuşulan konular arasında yer aldı.

Hazer Amani doğum tarihi 1977 Ankara doğumlu. Bugün 42 yaşında. Eğitim Durumu Lisans’tır. Ünlü Aşçı Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunudur. Hazer Armani eşi Deniz Mumcuoğlu’dur. Bir dönem Vogue Wedding Nisan 2013 tarihinde Deniz Mumcuoğlu ve Hazer Amani Haziran Ayında Adile Sultan Sarayı’nda evet diyecekleri yönünde bir haber yer almıştır. 5 yıl süren evlilik Hazer Amani’nin Sıla ile görüntülenmesi ile sona ermiştir.

Hazer Amani eğitim hayatı Ankara’da başladı. Aslen İran kökenlidir. Lise eğitiminden sonra yine Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü tamamladı. Mutfağa olan ilgisi onu Güney Afrika’da Cordon Bleu şehrine taşıdı. 3 yıl aşçılık eğitimi aldı. Bu bölgede aşçılık yapmaya başladı. Cape Wine Academy’de 4 yıllık şarap üzerine eğitim aldı. Cape Town’da Ellerman House Hotel’de çalıştı. Gastronomi üzerine çalışmalar yaptı. Zamanla alanında profesyonel olan ünlü aşçının mesleki kariyeri Chilai’nin ortağı ve aynı zamanda genel müdürü Yusuf Köksal ile tanışması ile değişir. Türkiye’ye döner. Takvimler 2011 yılını gösterdiğinde aşçılık alanında yılın “En yaratıcı şef” ödülünü alır. Kate Moss için yemek yapmıştır.Türkiye’de Knorr reklamında oynamıştır. 2018 yılında İstanbul Ataşehir’de Metal Oto’nun sahibi Murat Özkaya ile beraber “Fireroom” adında bir restaurant açtı.

Hazer Amani 2018 yılında TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef yarışma programında jüri olarak görev aldı. İstanbul Bebek’te Chilai Restaurant’ının baş şefidir.

Masterchef Türkiye yarışmasının 2018 yılında ilk sezonunda jüri üyesi ve sunucusu olan Hazer Amani, 2018 yılında TV8 ekranlarında Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu ile birlikte jüri üyesi olarak da yer aldı. MasterChef 2. Sezonunda ise koltuğunu İtalyan şef Danilo Zanna’ya kaptırdı. 2019 yılında “The Taste” Türkiye jüri üyeleri arasında yer almaya başladı. 2020 yılında şarkıcı Sıla Gençoğlu ile nikah masasına oturdu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Deniz Mumcuoğlu Kimdir?

Deniz Mumcuoğlu Kimdir?

Mehmet Yalçınkaya Kimdir?

Mehmet Yalçınkaya Kimdir?