İnstagram’ın Sevilen Doktoru: Uzm. Dr. Şeyma Demirci kimdir?

Uzm. Dr. Şeyma Demirci Instagram’da sağlıklı yaşam, spor ve cilt bakımı alanlarında video içerikler üreten neşeli, sevimli ve eğlenceli bir dermatolog. Kendisini tanımak isteyen takipçileri için röportaj yapma teklifimizi kabul ederek sorularımıza samimi yanıtlar verdi.

Uzman Doktor Şeyma Demirci kimdir? Kaç yaşında? Sevgilisi var mı? gibi kişisel özelliklerini tanımlayan soruları Begonya.com için yanıtladı. Şimdi gelin güzel doktorumuzu yakından tanıyalım.

Nasıl bir karakteriniz var?
Sizi tanıyanlar nasıl tanımlıyorlar?

Bunları ben demiyorum arkadaşlarım diyor; doğal, içten, hırslı, mütevazi, hiperaktif, hırçın görünen uysal, komik ve eğlenceli. Tabi kötü yanlarımda var. Ama burada yazmanın lüzumu yoktur diye düşünüyorum:)

Nasıl bir yaşam sürüyorsunuz?
Neler yapıyorsunuz?

“Covid 19 pandemisi nedeniyle şuanda çok yoğun çalışıyorum. Evden işe gidip geliyorum. Sık sık dermatolog olmama rağmen pandemi nöbetleri ve mavi kod nöbetleri tutuyorum. Bazen nöbetler nedeniyle 36 saat hastanede geçiriyorum. Ama ona rağmen spor yapmayı ihmal etmiyorum. Haftada beş gün beden ve ruh sağlığım için spor yapıyorum. Bir de tabi aktif bir instagram hesabım var. Onun devamlılığı için spor videoları; cilt bakımı, deri ve zührevi hastalıkları, kozmetik ve estetik işlemler üzerine ıg videolar, reelsler tüm bunlara ek olarak YouTube videoları çekiyorum. Bu sıralar böyle geçiyor. Pandemi öncesi ise iki üç ayda bir yurtdışına gidiyordum. Çok sık seyahet ediyordum. Takipçilerime mesela Barselona’ya gittiklerinde nereyi gezmeliler, en güzel tapas, tortilla, paella nerede yenilebilir, ulaşımı kolay kalınabilecek en güzel oteller hangileridir gibi vloglar çekiyordum.”

Instagram’da nasıl popüler oldunuz?
Bu işin sırrı var mı?

İnstagramın mantığı çok basit aslında. Devamlı tatile gidip lüks mekanlarda şık giysilerle bol bol fotoğraf çektirip popüler olmama ihtimaliniz yok:) Ancak benim takip edilme nedenim ise özellikle kendi uzmanlık alanımla (ki kadınlar tarafından en çok rağbet gören konular) ilgili bilgi içerikli dolu dolu videolar çekiyor olmam. Özellikle kadın takipçilerimden gelen cilt bakımı, estetik ve kozmetik işlemlerle ilgili her soruyu yanıtlamaya çalışıyorum. Aynı zamanda ev dekorasyon, yemek sunumu, egzersiz rutinim gibi gündelik hayatta yapmaktan keyif aldığım işleri de paylaşıyorum. Bunlar içinden en çok rağbet göreni ne diye sorarsanız tabii ki de spor videolarım.

Fenomen olduktan sonra
hayatınızda değişen şeyler oldu mu?

Hayatımda fenomen olduktan sonra hiçbir değişiklik olmadı. Değişiklik ancak şu olabilir. Geçen yıl tekrar Sicilya’ya gitmek istiyordum ancak oraya gittim çok fazla fotoğrafım var diye değişik bir arka plan olması için Phukete gittim:) Bir de tabi insanlar artık beni yolda gördüklerinde tanıyor. 150 bin takipçim olmasına rağmen haftada 4 milyon kişi profilimi ziyaret ediyor. Genellikle gördüklerinde selam veriyorlar halimi hatırımı soruyorlar. Böyle sıcak diyologlar hem normal yaşamda hem de iş yaşamımda beni daha çok motive ediyor. Ne gibi derseniz; Bazen canım spor yapmak istemiyor diyelim ama ya yolda biri beni görürse ve aslında fotoğraflardaki kadar kaslı değilmiş derse diye spor yapıyorum hemen;)

Televizyonlarda yer almanız için teklifler geliyor mu?

Tv programlarından çok teklif geliyor fakat katılmayı hiç düşünmedim. Çünkü ekonomik gücü olan herkes kendi reklamını yapabilmek için televizyona çıkabiliyor. Artık televizyona çıkmak için mesleğinizi iyi icra ediyor olabilmenize gerek yok. Halkımızda bunun farkında. Pr çalışması yapıyormuş gibi görünmek istemiyorum. Çünkü şuan özel kliniğim yok. Haliyle gerekte yok.

Hayatınızda dönüm noktası olan şeyler var mı?

TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sınavına girdikten sonra dermatoloji kazanmak hayatımın dönüm noktası oldu. Çünkü her şey belirsizlik içindeydi. Kariyerim için giriştiğim bu sınavı ve sonuçlarını düşünmekten aşırı stresli ve gergindim. Aileme ve arkadaşlarıma zaman ayıramıyordum. Sınavı başarıyla bitirebilmek aklımı o kadar kurcalıyordu ki; arkadaşlarımla nadir zamanlarda bir araya geldiğimde dahi sınav stresi sebebiyle keyifli vakit geçiremiyordum.

Bu süreci atlattıktan sonra çok rahatladım. Çok istediğim bir bölümü bitirdim. Artık sevdiğim işi yapıyorum. İnsan sevdiği işi yapıyor olduğunda kendisini çalışıyormuş gibi de değerlendirmiyor. Bu sebeple keyifli vakit geçiriyorum demek daha doğru. Daha sakin, keyifli ve mutlu bir insan oldum.

Hobileriniz ve varsa fobilerinizden bahseder misiniz?

“Fobim yok. Ama hobilerim spor yapmak, yurtdışı seyahatleri. Şimdi yurtdışı seyahati deyince insanlara antipatik gelebilir. Ama şöyle ki farklı bir ülke görmek, farklı kültürlerdeki insanlarla sohbet etmek vizyonumu aşırı genişletti. Bunun tadına varınca bırakamıyorsunuz.”

Doktor ünvanı ile Instagram fenomeni olmak nasıl bir duygu?

Doktor ünvanıyla instagram fenomeni olan pek kişi yok evet ama olmasına da gerek yok. Ancak plastik cerrahi ve dermatoloji gibi görsellik üzerine olan bir uzmanlık alanına sahipseniz sosyal mecraları aktif kullanmanız gerekiyor.

Instagram platformunda tasvip etmediğiniz durumlar yada kişiler var mı?

Hiç tasvip etmediğim kişi ya da durum yok. Herkesin kendi sayfası, kendi hayatı kısacası kendi özgürlüğü. İsteyen takip eder istemeyen takip etmez. Bir kişiyi takip edip yahut stalklayıp kimsenin eleştirmeye hakkı yok. Rahatsızlık duyuyorsan da bakma ve görme.

Aşk hayatınız hakkında bize neler söyleyebilirsiniz?

Ne desem bilemiyorum çok hareketli ama bir türlü dikiş tutturamıyorum. Sosyal medyamdan dolayı erkeklerde biraz ürküyor sanırım. Genelde ilişkilerim kıskançlık krizleri yüzünden henüz yeni başlamışken sonlanıyor.

Ben özgürlüğüme çok düşükünüm. Sabırsızım, tahammül eşiğim de biraz düşük. Bunlarda tabi etkili. En ufak bir söze, kısıtlanmaya gelemiyorum. Tüm bunlara rağmen sonu kötü bitse bile aşık olmayı çok seviyorum. O duygu bambaşka birşey.

Birini özlemek, görünce elinin ayağına dolanması, buluşmak için heyecanlanmak… Aşktan öte bir duygu yok. İnanıyorum ki bir gün ben de bana uyum sağlayan, sevip sevilebileceğim bir kişiyle karşılaşacağım.

Kariyeriniz hakkında yeni planlar var mı? Yeni hedefler?

“Pek uzun vadeli planlar yapmam çünkü hayatın ne getireceği belli olmaz ancak şuan işle ilgili tek hayalim birkaç yıl sonra İstanbul’da kendi kliniğimi açmak.”

Sizi doktoru olarak görmek isteyen takipçileriniz size nasıl ulaşabilir?

“Şuanda Tokat Turhal devlet hastanesinde mecburi hizmetimi yürütüyorum. Bana ulaşmak isteyenler 182’den randevu alabilirler. Bir de “kızlarsoruyor” adlı platformda bi’ bilen olarak uzmanlık alanımla ilgili sorulara yanıt veriyorum.”

Instagram: Uz. Dr. Şeyma Demirci

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Burçin Şimşek kimdir?

Yiğit Aras Aksoy kimdir?