İp Atlamanın Faydaları

İp atlamak bolca kalori yaktıran basit egzersizlerden birisidir. Lakin burada önemli olan nokta rahat ayakkabılar ile yapılmasıdır. Buna ilaveten herhangi bir sağlık probleminin olmaması, zeminin düz olması ve doğru teknikle yapılması da hızla kilo vermenize katkı sağlayacaktır. Yazımızda ip atlamanın faydaları konusunu ele aldık.

İlginizi çekebilir: Ceviz yağı cilde sürülür mü? Ceviz yağı ile cilt bakımı nasıl yapılır?

İp atlamak kilo verir, kalori yakar ve vücudu şekillendirerek göbeği yok eder. Bu egzersizin sadece 30 dakikasında 300’e kadar kalori kaybedebilir ve uyluklarınızı, baldırlarınızı, poponuzu ve karnınızı sıkılaştırabilirsiniz.

İp atlama, kasları, kardiyovasküler ve solunum sistemini uyardığı için çok eksiksiz bir aerobik egzersizdir. Bu nedenle, ip atlamanın başlıca faydaları şunlardır:

Harika bir egzersiz olmasına rağmen, egzersizi düz bir zeminde yapmak ve iyi yastıklama özelliğine sahip ayakkabı kullanmak gibi ip atlarken dikkatli olmak gerekmektedir. Bunlar diz üzerindeki etkiyi azaltmanın yanı sıra yaralanmaları da önlemektedir. Buna ek olarak fiziksel aktivite sırasında su içmek oldukça yararlı olacağı için mutlaka ihmal etmeyin.

İp atlama aslında kilo vermek isteyenler için iyi bir egzersiz türü olabilir. Lakin iple yapılan egzersize sağlıklı ve dengeli bir diyet eşlik ettiğinde sonuçlar genellikle daha iyidir. İp atlama pratik ve eksiksiz bir egzersiz olduğundan başlandığı andan itibaren metabolizmayı hızlanır, kalori kaybını destekler ve sağlıklı kilo kaybını teşvik eder.

Öncelikle kendinize uygun uzunlukta bir ip seçin ve sap kısmından elinizin rahat edeceği bir şekilde tutun. Kollarınız sabit olacak şekilde bileklerinizi çevirmeniz gerekmektedir. Burada dizleri kırmamak ve yerden ortalama olarak 5-10 cm yükselmeniz gerekmektedir. Ayak uçları üzerinde durarak her zaman dik kalmaya çalışın.  

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

El Ayak Ağız Hastalığı Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Ertesi Gün Hapı Nedir, Nasıl Kullanılır?