IŞIK ÜLKESİ LİKYA, JOLLY FIRSATLARIYLA SİZLERİ BEKLİYOR

Doğal güzellikleri ve muhteşem manzarasıyla gezginlerin her zaman gözdesi olan Likya’ya tatil severler birçok ilden, ister uçak ister otobüs yolculuğu yaparak ulaşabilirler. 2, 3,4 ve 5 gece konaklamalı seçenekleriyle bu eşsiz turda rotalar ise; Dalyan, Ortaca, Muğla, Akyaka, Gökova, Göcek ve Ölüdeniz. Likya Turu’nun başlangıç fiyatı ise 1.799 TLolarak belirlendi. Üstelik tur fiyatına Kekova,Dalyan,Gökova Tekne Turu dahil seçeneklerinden rezervasyon yaptırarak yerinizi ayırtabilirsiniz.

Likya’da gezginlerin ilk rotası yöre insanının deyimiyle “Deve Bağırtan’’ olarak bilinen Sakar Geçidi olacak. Gökova Körfezi’nin güzelliğini de tattıktan sonra tatil severler evleriyle mimarlık ödülüne sahip olan Akyaka’ya geçecekler. Akyaka’nın ardından gezginler Gökova tekne turu için yola çıkacaklar. Denizler tanrısı Posedion Sarayı’na ev sahipliği yapan, Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın hayranlık duyup kendi adını verdiği plajı bünyesinde barındıran, Jacques Cousteau’nun deyimiyle “Dünyanın Cenneti” dediği Gökova’da gezginlerin görecekleri yerler arasında ayrıca Gelibolu Adası, Sedir Adası, İncekumve Lacivert Koy da bulunuyor. Tatil severlerin bir sonraki doğa harikası rotası ise Batı Menteşe Dağları’nın altından milyonlarca gözden çıkan soğuk dağ suyunun oluşturduğu Azmak Çayı olacak.

Gezginlerin bu turda bir sonraki rotaları ise 12 Adalar olacak. Göcek Adası, Yassıca Zeytinli Ada, Kızıladagibi yerlerin gezileceği bu mavi yolculuğun tadını çıkartacaksınız. Hazır Fethiye’deyken Ölüdeniz manzaralı Babadağ’a çıkarak buradan yamaç paraşütü yapmak ise Jolly’nin özel tavsiyesi…

Gezginlerin bir sonraki rotası Türkiye’nin eşsiz denizlerinden olan Ölüdeniz bekliyor. Dünyanın sayılı plajlarından olan Ölüdeniz’de turkuaz suların keyfini çıkarttıktan sonra Fethiye-Kargı mevkiindeki Yöresel Ürünler Pazarına ulaşıyoruz. Fethiye yörük kültürünün tanıtıldığı, Fethiye ve çevresinden çıkan birçok bitki, yağ ve balın sunulduğu bu noktada tadım ve tanıtımların ardından arzu eden misafirlerimiz alışveriş yapabilirler. Alışveriş molasının arasında Dalyan’a yolculuğumuz başlıyor. Dalyan’da kanal teknesi ile efsanesi dilden dile anlatılan Byblis ve Kaunos’un hüzün dolu hikâyesini dinleyerek, kaya oyma Kral Mezarlarını görecekler.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Kahveci esnafı zor durumda

Kredi kullanımına yeni kısıtlamalar bekleniyor