Kahveci esnafı zor durumda

 Pandemi döneminde ciddi sıkıntılar yaşayan kahveci esnafı, yaşanan ekonomik krizle birlikte artan girdi maliyetleri altında eziliyor. Geçtiğimiz haftalarda çaya yapılan zamla sıkıntıları büyüyen kahveci esnafını, yeniden çaya zam geleceği haberleri tedirgin etti. Tüketiciyi de düşündüğünü, enflasyonun sadece kıraathaneleri ve kahveleri değil her şeyi etkilediğini belirten Antalya Kahveciler Odası Başkanı (AKO) Başkanı Murat Ağaoğlu, “Enflasyon sebebiyle tüp, çay, şeker, personel fiyatları dolayısıyla kahvehane ve kıraathaneler de etkilenmiş durumda” şeklinde konuştu.

TOPTAN ALIM YAPILMIYOR

Vatandaşın daha ucuza kahvesini ve çayını içmesini, enflasyona kimsenin ezilmesini istemediğini vurgulayan Başkan Ağaoğlu, kahveci esnafının krizden dolayı toplu alım yapamadığını belirtti. Başkan Murat Ağaoğlu, “Fiyatlar sebebi ile toplu alım yapılamıyor. Şeker bir koli şeklinde satılıyor. Çaya yakın zamanda zam gelmesine rağmen önümüzdeki günlerde bir zam daha bekleniyor. Biz de vatandaşın ucuza kahve ve çay içmesini istiyoruz ama ister istemez enflasyonda fiyatlara etki ediyor” dedi.

“MÜŞTERİ KAYBEDİYORLAR”

Pandemide yaşanan sıkıntılardan sonra bir de fiyatların artmasının kahveci esnafına müşteri kaybettirdiğini söyleyen Başkan Ağaoğlu, “Ülkemizde ve dünyada yaşanan pandemi nedeniyle en çok mağdur olan sektörlerin başında kahvehane-kıraathane esnafımız gelmektedir. 16 Mart 2020 tarihinde işyerleri kapatılan esnafımızın işyerleri belirli aralıklarla açılıp kapanmasına rağmen tam olarak faaliyetine 1 Temmuz 2021 tarihinde başlamıştır. Kahvehane esnafımız pandemi döneminde oyun oynatılmamasından dolayı ekonomik olarak büyük zarar görmüş, müşteri kaybı nedeniyle maalesef bazı esnaflarımız tamamen işyerlerini kapatmak durumunda kalmıştır. Devletimizce verilen kira ve gelir kaybı destekleri esnafımıza bir nebze de olsa ekonomik katkı sağlamış olmakla birlikte esnafımız kira, doğalgaz, elektrik, su, vergi, SGK, kredi, kredi kartı vb. Ödemelerinde büyük sıkıntılar yaşamıştır” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Eğitimde sınav kavgası büyüyor

IŞIK ÜLKESİ LİKYA, JOLLY FIRSATLARIYLA SİZLERİ BEKLİYOR