İstanbul’un büyülü resimleri Antalya’da

 Bir özel galeride açılan sergide, ünlü ressam Valentin Chirvase’nin göz kamaştıran rengârenk ‘İstanbul’ konulu yağlıboya çalışmaları sanat danışmanı Himmet Öcal ile koleksiyon er Mustafa Aydemir’in küratörlüğünde Antalyalılarla buluşturuldu.

Himmet Öcal, sergi açılışında ünlü ressam Valentin Chirvase’nin kişiliği, sanatı ve eselerinden övgüyle bahsetti. Öcal, Chirvase’nin Romanya’da uzun yıllar birçok kilisenin dinsel ve mitolojik içerikli yağlıboya tabloları yaptığını hatırlattı, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Chirvase, Rus resim sanatı ve ustaları üzerine de çalıştı. Ayvazovski’nin etkisiyle deniz resimlerine yöneldi, Marmara, Akdeniz ve Karadeniz’i konu alan resimler yaptı. Yarı empresyonist, yarı realist bir tarz yakalayarak suların ışıltılı akislerinde kentlerin tarihsel soylu güzelliklerini tuvallerine başarıyla yansıttı. İstanbul serisi resimleri de bunlardan biri.”

İstanbul’un tarihsel değerlerinin, doğal güzelliklerinin konu edildiği resimlere sanatçıların, sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. ‘İstanbul’un Büyüsü’ adlı sergi 31 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak. 
ROMANYA'NIN DUNYACA UNLU RESSAMLARINDAN VALENTIN CHIRVASE'NIN 'ISTANBUL'UN BUYUSU' ADLI RESIMLERI ANTALYA'DA SANATSEVERLERIN BEGENISINE SUNULDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Çorbaların Besin Değerleri

Bir yerde düşer diğer yerde yükselir