Kaş Haberleri: 1 haftada aynı bölgede beşinci orman yangını 

1 haftada aynı bölgede beşinci orman yangını

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) – ANTALYA’nın Kaş ilçesine bağlı Yayla Çavdır ve Yayla Palamut mahallelerinin bulunduğu bölgede bir hafta içinde beşinci kez orman yangını çıktı. 
Kaş’taki yangın, dün saat 22.00 sıralarında Kaş’a bağlı Palamut Mahallesi sınırları içindeki Saklıkent Kanyonu girişindeki fundalık alanda başladı. Yangının çıktığı bölgenin kayalık ve sarp arazi olması nedeniyle ilk anda müdahale edilemedi. Yangın bir süre örtü altı yangını şeklinde yukarı doğru ilerledi. Yangına Kaş Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 5 arazöz, 5 ilk müdahale aracı, 25 işçi, 10 orman muhafaza memuru, 5 orman mühenndisi, Yayla Palamut, Yuvacık ve Yayla Çavdır mahallelerindeki vatandaşlara ait su tankerleri ile müdahale edildi. Yangın, havanın rüzgarsız oluşu nedeniyle örtü altı yangını şeklinde ilerledi. Saat 24.00’de kontrol altına alınan yangın, bugün saat 11.00 civarında tamamen söndürüldü. Bölgede soğutma çalışması devam ediyor.
Yangında ilk belirlemelere göre 2 hektar kızılçam alanı zarar gördü. Bir haftada aynı bölgede çıkan beşinci yangınla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Arda Taşarcan kimdir?

Arda Taşarcan kimdir?

Cem Gürdap kimdir?

Cem Gürdap kimdir?