Kursept krem nedir? Ne için kullanılır?

Kursept krem aşırı terleyen insanlar için kurtarıcı bir krem olarak eczanelerde yerini aldı. Özellikle kursept krem el terlemesi için de kullanılmaktadır. Bununla birlikte terin neden olduğu kokuyu da kısa zamanda hapsetmektedir. Böylece hem terlemeden hem de ter kokusundan kurtularak bir taşla iki kuş vurmuş oluyorsunuz. Bunu kursept krem kullananlar da oldukça sık belirtmektedir. Yazımızda kursept krem nedir? Ve kursept krem ne için kullanılır? Gibi soruların cevaplarına yer verdik.

Yazımızı yazarken Kursept kremin prospektüsübaz alınmıştır. Herhangi bir öneri ya da tavsiye içermemektedir. Kullanmak kişinin kendi iradesine kalmıştır.

Kursept krem kısa zamanda eczanelerde yerini alarak birçok doktorun kalbini fethetmeyi başardı. Haricen kullanıma yönelik olan kursept krem Antiseptik ve Dezenfektanlar -Alüminyum ajanları grubuna dahildir. Etkin maddesi 1 gramında 190 mg alüminyum hidroksiklorit ve 10 mg triklozan içermektedir. Krem beyaz renkte olup içerisinde hafif olarak krem bulunmaktadır. Homojen yapıda olan kursept krem 30 g olarak eczanelerde satılmaktadır. Alüminyum tüplerin içerisindedir.

Etkin maddesi olan alüminyum hidroksiklorit terlemeyi önleyici, bakterilere ve mantarlara karşı oldukça etkilidir. Bununla birlikte diğer etken maddesi bakterilere, bazı maya ve küflere karşı etkili: antimikrobiyal bir bileşendir. Aynı zamanda iltihap giderici özelliklere de sahiptir.

Bununla birlikte kursept krem her türlü aşırı terlemenin (hiperhidrozis) tedavisinde; özellikle koltuk altı, ayak ve ellerde görülen aşırı terleme ve buna bağlı gelişen koku yayılmasına yönelik tedavi edici bir kremdir. Bununla birlikte vücudun kıvrımlı yerlerinde oluşan yüzeysel iltihapların (ıntertrigo) ve yürüyüşe bağlı olarak ayaklarda oluşabilen içi sıvı dolu kabarcıkların önlenmesinde kullanılır.

Kursept kremi doktorunuz ya da eczacınız önermediği taktir de akşamları ya da gece uyumadan önce uygulamanız gerekmektedir. Genellikle ortalama ilk 3-4 gün içerisinde günde 1 kez uygulamanız gerekmektedir. Daha sonrasında her 2 veya 3 günde 1 kez geceleri kullanmanız gerekmektedir.

Kursept kremin kullanımı merak edenler için şu şekildedir:

Kursept kremin prospektüsünde yer alan bilgide Kursept kremin hafif yan etkileri ve ciddi yan etkileri olarak 2 kategorisi mevcuttur. Kursept kremin hafif yan etkileri şu şekildedir:

Bu yan etkiler Kursept kremin hafif olan yan etkileridir. Birde bununla birlikte ciddi olan yan etkileri mevcuttur. Onlar ise şu şekildedir:

Bu yan etkiler meydana gelmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir. Bununla birlikte kremin kullanımını da sonlandırmanız gerekmektedir. Doktorunuz sonrasında sizin için en uygun krem ile tedaviye devam edecektir.

Kursept krem hakkında merak edilen sorular bir hayli birikmeye başladı. Bizde Kursept kremi kullananlardan henüz cevaplarını bulamadıkları soruları derledik.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Trosyd krem ne işe yarar? Kaşıntıya iyi gelir mi?

DEVA Muratpaşa’dan saha çalışması