Manavgat’ta nostalji rüzgarı

Manavgat halkı, tekrarı yapılan nostaljik Yeşilçam filmlerinin müzikal tadında sahnelenip seslendirildiği konsere adeta akın etti. Şef Onur Gök yönetimindeki Manavgat Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Korosu, “Yeşilçam Film Müzikleri” konseri, Türk Sinemasına damga vuran “Hafize Ana” karakterinin seyircilerin arasından okul zilini çalmasıyla başladı. Müzikal tiyatro şeklinde gerçekleşen konserde, koristler 70’li ve 80’li yılların modasını gösteren kıyafetler ile sahneye çıktı. Konser, “Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı” filmindeki meşhur “Fesüphanallah” şarkısıyla başladı.

FİLMLERDEN ESİNTİLER

Koristler, çok sevilen Yeşilçam filmlerindeki “Sevdan Olmasa”, “Boş Kalan Çerçeve”, “Duydum Ki Unutmuşsun”, “Gurbet”, “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Samanyolu”, “Darıldın Mı Gülüm Bana”, “Mavi Boncuk”, “Benim Gözüm Sende”, “Sevemedim Kara Gözlüm”, “Ben de Özledim Ben de”, “Arım Balım Peteğim” “Sevda Yüklü Kervanlar” şarkılarını ünlü sanatçıların film kostümlerini giyerek seslendirdi. Her koristin bir sanatçıyı temsil ederek canlandırması ise duygu ve neşe dolu anlara sahne oldu. Koristler, bir döneme damga vuran sanatçıların rol aldığı filmlerin en can alıcı sahnelerinin aktarıldığı slayt gösterisinin ardından sahne alarak şarkılarını seslendirdi.

FERDİ TAYFUR, KEMAL SUNAL, MÜSLÜM GÜRSES

Konserde, Türk sinema tarihine damga vuran usta sanatçılar Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul, Kadir İnanır, Ediz Hun, Ekrem Bora, Türkan Şoray, Sadri Alışık, Gülden Karaböcek, Cüneyt Arkın, Mustafa Kandıralı, Rüştü Asyalı,  Erdal Tosun, Emel Sayın, Filiz Akın, Erkin Koray, Gülşen Bubikoğlu, Müslüm Gürses, Bergen, Ferdi Tayfur, İzzet Günay, Belkıs Özener, Ahmet Mekin, Ayhan Işık, Şener Şen ve Tarık Akan, replikleri ve şarkılarıyla canlandırıldı. Kemal Sunal’ın Çöpçüler Kralı’ndaki çöp süpürerek şarkı söylemesi ve hafızalara kazınan “Parka Gidecekmiş İki Gözümün Çiçeği” repliğinin bire bir canlandırılması ise seyircileri kahkahaya boğdu.

BAŞKAN SÖZEN’E TEŞEKKÜR

Konser sonunda dinleyicilerin yoğun talebi üzerine “İzmir Marşı” koristler tarafından seslendirilerek Manavgat halkıyla birlikte hep bir ağızdan coşkuyla söylendi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i temsilen sahneye gelen belediye başkan yardımcısı Hakime Yılmaz, koro adına Şef Onur Gök’e teşekkür buketini takdim etti. Şef Onur Gök, Manavgat Belediyesi bünyesinde bir THM korosunun kurulmasına öncülük eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e ve yoğun katılım gösteren kent halkına teşekkür etti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Antalya halkıyla buluşacaklar

Kadın Yarı