Mantazol krem ne işe yarar? Vajinada kullanılır mı?

Mantazol krem 30 TL fiyatı ile eczane raflarında karşımıza geldi. Tam bir fiyat performans kremi olan Mantazol krem mantar enfeksiyonlarının başlangıç veya ara tedavisi için kullanılır. Yazımızda Mantazol krem ne işe yarar? ve Mantazol krem vajinada kullanılır mı? sorularının cevaplarını kaleme aldık.

Yazımızı yazarken Mantazol kremin prospektüsü baz alınmıştır. Herhangi bir öneri ya da tavsiye içermemektedir.

Mantazol krem 10 mg (% 1) izokonazol nitrat ve 1 mg (% 0,1) dliflukortolon valerat etkin maddelerini içermektedir. Beyaz renkte opak bir kremdir. Aynı zamanda 15 g’lık tüplerde eczanelerde satılmaktadır. Kremin etken maddesindeki izokonazol nitrat deride meydana gelen mantar hastalıkların tedavisinde rol oynar. Bir diğer madde olan diflukortolon valerat ise deride meydana gelen iltihabı azaltır. Bununla birlikte kaşıntı, yanma ve ağrı gibi şikayetleri yatıştırır.

Mantazol krem, ağır iltihabi veya ekzemalarla birlikte seyreden (örneğin ellerde, parmak araları, kasık ve genital bölgelerde) derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının başlangıç veya ara tedavisi için kullanılır.

Mantazol kremi eğer ki doktorunuz ya da eczacınız sürme önerisinde bulunmuş ise o şekilde o şekilde uygulamanız gerekmektedir. Eğer ki herhangi bir öneride bulunmadıysa günde 2 defa uygulamanız gerekmektedir. Kremi kullanırken iyileşme söz konusu olduğunda kremi kullanmayın. Ortalama olarak ise tedavi süresi 2 haftadır. Eğer ki gerekli ise doktor kontrolünde glukokortikoid içermeyen bir antifungal preparat (mantar tedavisinde kullanılan bir ilaç) ile takip tedavisine devam edebilirsiniz. Bu durum özellikle kasık bölgesinde ya da genital bölgede uygulandığında geçerlidir.

Mantazol kremin uygulama şekli ise şöyledir:

Mantazol kremin 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilen yan etkileri mevcuttur. Bunlar şu şekildedir:

Bunların yanı sıra Mantazol kremin 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülme olasılığı olan yani yaygın olmayan kategorisinde mevcut olan yan etkileri vardır. Bunlar ise şu şekildedir:

Son olarak ise Mantazol kremin henüz eldeki verilerle tahmin edilemeyen yan etkileri mevcuttur. Onlar ise şu şekildedir:

Bunlar Mantazol kremin ciddi yan etkileridir. Görülmesi halinde kremin kullanımı acilen bırakılması gerekmektedir. Bununla birlikte de en yakın sağlık kuruluşuna başvuru yapılması gerekmektedir.

Bunlardan ayrı olarak Mantazol krem gibi cilde uygulanan diğer glukokortikoidlerde bazı yan etkiler meydana gelebilir. Bunlar ise genel olarak şu şekildedir:

Mantazol kremin kullanımı hakkında merak edilen soruların gün geçtikçe sayısı artmaya devam ediyor. Bizde sorular daha çok birikmeden Mantazol kremi kullananların akıllarında yer edinen sıkça sorulan soruları derledik. Merak ettiğiniz sorular için bize yorum kısmından ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

DEVA Muratpaşa’dan saha çalışması

Muratpaşa’nın pankartı dikkat çekti