Momecon Krem Ne İşe Yarar?

Özellikle içeriğindeki kortizon nedeniyle doktor önerisi ile kullanılması gereken Momecon krem ciltte meydana gelen kızarıklıklar, iltihaplanma ile birlikte egzema, sedef ve kaşıntı rahatsızlıkların giderilmesinde kullanılmaktadır.

3 Gramlık tüplerde satılan Momecon krem etkisi ile güçlü kortizonlu ürünler arasında yer almaktadır. İçeriğindeki aktif bileşen Motetazon Furoattır. Üstelik her gram krem içerisinde ortalama olarak 1 mg mometazon furoat bulunmaktadır. Özellikle bu ürün kullanılmadan önce içeriği ile etkin maddeleri incelenmesi gerekmektedir. Üstelik yan etkisi ile alerjisi bulunan kişiler bu ürünü kullanmaması gerekebilir. Üç farklı formu bulunan ürünün kullanım alanları ise şu şekildedir.

·         Momecon Krem : Yalğı cildi olanlarda sulu lezyonlar için,

·         Momecon Pomat : Kuru cilt ve sert kabuklu lezyonlarda,

·         Momecon Losyon : Çok daha geniş alanlarda kullanılmak için

Kullanılmaktadır. Özellikle içeriği incelenmesi gerekir.

Yan etkisi ve alerjisi nedeniyle içeriğindeki etkin maddelerin incelenerek kullanılması gerektiği Momecon krem içeriğinde yardımcı maddeler şunlardır.

·         Beyaz balmumu

·         Beyaz vazelin

·         Hekzilen Glikol

·         Stearil Alkol

·         Setearet 20

·         Propilen Glikol Stearat

·         Titanyum dioksit

·         Fosforik asit

·         Saf su

·         Alüminyum nişasta ektenil süksinat

Momecon Krem Ne İçin Kullanılır?

Şeffaf ve renksiz bir sıvı ile sunulan Momecon Losyon 30 ml şişelerde satılmaktadır. Kortizonlu bir ilaçtır ve hormon ilaçları listesindedir. Deriye damlatılarak geniş alanlara dağıtılmak üzere geliştirilmiştir. Momecon Pomat ise 30 gram alüminyum tüplerde satılır. Direk deride sorunlu yere ince tabaka halinde uygulanır. Derinin emilmesi sağlanır. Momecon Merhem ise beyaz renktedir. Beyaz vazelin ile balmumu içeriği vardır. Deriye ovalayarak sürülür ve cildin kremi emmesi gerekmektedir.

Birçok cilt rahatsızlığında etkili olan bu kremin genel olarak cilt yüzeyindeki kızarıklık ve kaşıntıyı giderdiği bilinmektedir. Ayrıca tıp dilinde sedef hastalığı olarak adlandırılan hastalığın tedavisinde etkisi kanıtlanmıştır. Hastalarda sık görülen pembe, kaşıntılı, pullu, şişkin sedef hastalığının tedavisi için doktorlar tarafından önerilen ilk kremlerden biridir. Özellikle kafa derisi, dizler ve dirsekler üzerinde ortaya çıkan sedef için etkili olarak kullanılmaktadır. Ayrıca Vitiligo tedavisinde doktor tavsiyesi ile momecon krem ​​kullanılmalıdır.

Kısa sürede etkisini gösteren Momecon krem, tahriş olmuş cildi de kısa sürede iyileştirmektedir. Özellikle deterjan, böcek ısırıklarından kaynaklanan kızarıklık, kaşıntı ve tahrişi giderir. Ancak belirti gösterse bile genital bölgelerde bu krem asla kullanılmamalıdır. Böylelikle Momecon krem;

·         Atopik Dermatit

·         Sedef Hastalığı

·         Alerjik Dermatit

Deri hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Momecon kremini kullanma şekli mutlaka doktorunuzun önerdiği şekilde olmalıdır. Aksi belirtilmedikçe kullanım şekli ve dozu günde üç kez olabilir. Uygulama yapılacak deri mutlaka temizlenmesi ve hijyenine dikkat edilmesi gerekir. Bununla birlikte kremi uyguladıktan sonra mutlaka elleriniz yıkanmalıdır.

Momecon Pomat Ne İşe Yarar?

Momecon kremi uygulama şekliniz ise parmaklarınızla az bir krem alınarak sorunlu bölgeye uygulamak ile olmalıdır. İnce çizgiler ile ovalama yöntemi ile krem cilt tarafından emilmesi gerekir. Genital bölgelerde olduğu gibi doktorunuzun tavsiyelerine göre koltuk altı bölgelerine Momecon krem kullanılması uygun değildir. Özellikle yüz kısmınıza uygulama yaparken dikkat edilmesi gerekir. Burada yüzünüze Momecon krem en fazla 5 gün süreli ile uygulanır. Aynı şeklide çocuklarda da kullanılabilen ürün beş günden fazla kullanılmaması gerekir.

Oldukça etkili bir krem ​​olmasının yanı sıra içeriği ile bilinen bazı yan etkileri olan bu kremin etken maddesi ve doz aşımı nedeniyle genellikle yan etkileri görülmektedir. Bu anlamda muhtemel olarak karşılaşabileceğiniz Momecon kreminin yan etkileri şunlardır;

·         Yüz, dil, boğaz ve dudaklarda şişme

·         Ciltte incelme

·         Duygu kayıpları

·         Ciltte yanma ve apse

·         Hastalığın şiddetlenmesi

·         Ciltte kuruluk ve kızarıklık

·         Nasır oluşumu

·         Ciltte çatlaklar

·         Cildin renginde değişiklik

·         Akne

Gibi etkilerle birlikte aynı zamanda kullananlarda sivilce oluşumunu tetiklemektedir. Özellikle bu yan etkiler görüldüğünde Momecon kullanımı bırakılmadan tıbbi olarak destek alınması gerekir. Kullanılan kremin aniden bırakılması ciltte yanma hissinin artmasına, kaşınmalara ve batmalara neden olmaktadır. Ancak en önemli husus içeriği nedeniyle doktorunuzun tavsiyesi ile önerilen dozlarda kullanılmasıdır.

Momecon pomat gebelik şüphesi olması halinde dahi kullanılmaması gereken bir üründür. Böylelikle hamilelikle birlikte kadınlarda regl dönemlerinde bu ürün kullanılmamaktadır. Hatta emziren annelerin içeriği nedeniyle bu kremden uzak durması gerekir. Sebebi ise deriden emildiği için anne sütüne geçme ihtimalinin olmasıdır.

Rahatsızlığınız nedeniyle kullanmanız gerekebilecek olan Momecon kreminin kullanılmaması ve dikkatli kullanılması gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlar;

·         İçeriği ile alerjiniz varsa kullanmayınız.

·         Deri dışı hastalıklarda kullanılmamaktadır.

·         Göz çevresinde uygulanmamaktadır.

·         Uçuklarda kullanılmaz.

·         Ağız ile dudak çevresindeki yaralarda kullanılmamaktadır.

·         İltihaplı deri rahatsızlıklarında kullanılmaz.

Momecon krem muhtemel sorunlu ciltlerde kullanılmaktadır. Bu sebeple asla geniş yüzeylere uygulamayınız ve doktorunuzun bilgisinin dışına çıkmayınız. Herhangi bir hastalığınız varsa ve herhangi bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuzu bilgilendirmelisiniz. Özellikle şeker hastalarında ve 2 yaş altı çocuklarda Momecon krem doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Muhtemel Momecon kremin tedavisini içeren rahatsızlığa sahip kişiler kişisel alerjik durumlarını bilmeyebilir. Bu gibi durumlarda kullanım ile birlikte yan etkiler kendisini göstermektedir. Bu aşamada özellikle dil, boğaz, yüzde şişme olması halinde mutlaka tıbbi müdahale gerekebilir. Bu sebeple beklenmeyen bir durumla karşılaşıldığında hekiminize başvurmanız en önemli hususlardan biri olmaktadır.

Güncel olarak eczanelerde satışı yapılan momecon krem ve diğer formatlardaki ürünlerin fiyatları şu şekildedir.

·         Momecon Krem 21,29 TL

·         Momecon Losyon 21,29 TL

·         Momecon Pomat 21,29 TL

Ayrıca güncellenen fiyatlandırmalar olması  halinde ücretler Momecon krem ve diğer formatarında da değişiklik yapılması anlamına gelmektedir. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Stilex Nedir? Ne İşe Yarar?

Etna Combo 100 Mg Ne İşe Yarar?