Stilex Nedir? Ne İşe Yarar?

Kaşıntının giderilmesinde hızlı çözüm olanakları sunan Stilex krem aynı zamanda böcek sokmaları ve sinek ısırıkları ile deride kızarıklık ve hafif yanıkların giderilmesinde kullanılmaktadır.

Stilex Jel krem 30 gram tüp içerisinde satılmaktadır. Özellikle böcek sokmaları ve sinek ısırıklığı ile ortaya çıkan kaşıntının giderilmesinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda hafif yanıklarda kullanılan krem iltihabi durumlardı kullanılan kaşıntı ilaçları listesinde kendisine yer bulmaktadır.

Stilex krem muadili ürünlere göre çok daha hızlı etki göstermektedir. Uygulanması ile birlikte özellikle;

·         Böcek sokması ve sinek ısırıkları

·         Hafif yanıkların tedavisi

·         Kaşıntıların giderilmesi

·         Derideki kızarıklıkları tedavisinde

Kullanılan bir üründür. Hatta alerjik reaksiyon gösteren semptomların tedavisinde önemli etkisi vardır.

Stilex Krem Ne İçin Kullanılır

Eczanelerden reçetesiz olarak alabileceğiniz Stilex kremi özellikle doktorunuzun önerdiği sıklıklarla kullanılması gerekmektedir. Günde 3-4 kez sonlu bölgenin iyileşmesine kadar süreçte kullanılabilmektedir. Önemli husus sürülen bölgenin hijyenik olmasıdır. Özellikle kremi doktorunuzun tavsiyesi ile kullanmanız gerekir.

Benzer ürünlere orana özellikle kesik ve açık yaralarda, hasar gören deri dokularında, kızarıklıklar ve yanık olan yerlerde kullanılabilmektedir.

Özellikle doktor önerisi ile belirtilen dozlarda kullanılması gereken Stilex jel krem önerilmiş olan kullanım süresinden fazla kullanılması halinde içerisinde bulunan Lidokain emiliminin artmasına neden olmaktadır. Bu durum ise yüksek kan konsantrasyonlarına neden olarak ciddi yan etkilere neden olabilir. Bu sebeple kullanım esnasında karşılaştığınız alerjik durum ve yan etkiler olması halinde kremin kullanımı derhal durdurulmalı ve hekiminize başvurulmalıdır. Stilex kremin diğer hafif yan etkileri şu şekildedir.

·         Deride kızarma, kaşıntı

·         Nefes darlığı çekme

·         Yüz, dil, dudak, boğazda şişme hali

·         Kan basıncının düşmesi yada yükselmesi

·         Yüksek ateş seyri

·         Mide bulantısı ve istifra

·         Çarpıntı

·         Halsizlik, yorgunluk

·         İştah kesilmesi

·         İshal

·         Baş ağrısı ve dönmesi

Stilex Krem Ne İçin kullanılır?

Stilex krem kullanan kişiler özellikle yukarıda belirtilen bir ya da birden fazla etkiyi gördüklerinde mutlaka acil tıbbi destek alması gerekir.

Stilex kullanımı öncesi bilinmesi gereken hususlardan bir diğeri de içerisindeki etken maddesine karşı alerjinizin olup olmadığından emin olmaktır. Özellikle uygulanan bölgenin temizliği önem taşımaktadır. Kutu içeriğinde satılan prospektüsünde ayrıntılı olarak kullanımı, yan etkileri ve diğer hususlarda bilgilere yer verilmiştir.

2022 yılı güncel eczane satış fiyatı 40,64 TL olan Stilex krem, geçtiğimiz yıl 21,17 TL ile satılmaktaydı. Döviz kuruna bağlı olarak belli dönemlerde fiyatlarda yaşanan artışların yeni yıl ile güncellenmesi söz konusu olabilir.

Etkileri ile muadili olan kremler arasında ilk tercih olmasının yanında Stilex ile aynı semptomların tedavisinde;

·         K-Fenidex

·         Solerat Jel

·         Bepanthen Ampul

·         Dexpanten Krem

·         Armathene Krem

Kullanılabilmektedir.

Stilex krem her ne kadar iltihabi rahatsızlıkları gidermede etkili olsa da sivilceleri kurutma özelliği bulunmamaktadır. Hatta kişide farklı sağlık sorunlarına yol açabileceği için sivilcelerde kullanılmaması gerekir. İçeriğnide mepiramin maleat ile lidokain hidroklorür ve deskpantenol etken maddesi bulunması nedeniyle Stilex krem dışı aliminyum ile kaplı tüplerde satılmaktadır.

Tedavi amaçlı olarak kullanılan ürünler başta olmak üzere stilex kremin kullanılmasında dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Özelikle doktor önerisi ve dozajı ile kullanılmalıdır. Böylelikle merak edilen hususlardan olan Stilex jel geciktirici olarak kullanılmamaktadır. Üstelik alerjik reaksiyonların tedavisinde kullanılmamasına rağmen alerji ile ortaya çıkan rahatsızlıklarda rahatlama amaçlı olarak tercih edilmektedir. Böylelikle kremi içeriğindeki etken maddelere alerjisi olmayanlar ile gebelik durumları ve bebekler dışında herkesçe rahatlıkla kullanılabilmektedir. Özellikle hamilelik söz konusu olduğunda ürün kullanılmaması gerekir.

Stilex kremi kullanmanız gereken sorunlu bölge yüzünüzde olması halinde çok dikkatli bir şekilde ince bir tabaka halinde sürülmesi gerekir. Özellikle gözünüzle temasınız önüne geçilmesi gerekir.

Özellikle yaz mevsimlerinde sorgulanan hususların başında sivrisinek ısırığına iyi gelen unsurlardır. Bu aşamada sinek ısırığının olduğu bölge kızarır ve kaşıntı yapmaya başlar. Böylelikle stilex krem kullanmanız halinde kızarıklık yok olduğu gibi kaşıntı giderilmiş olur. Ancak stilex jel olmadığı zamanlarda bölgeye elma sirkesi uygulanabilir. Bu sayede kızarıklık ve kaşıntı bir nebze giderilmiş olur.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Fenistil Jel Nedir? Ne İşe Yarar?

Momecon Krem Ne İşe Yarar?