Nur Yerlitaş kimdir?

Gerçek adı: Nuray Yerlitaş
Doğum tarihi: 11 Ağustos 1955
Doğum yeri: İstanbul
Ölüm tarihi: 27 Nisan 2020 (64)
Boyu: 1.67 cm 
Kilo: 92 kg
Burcu: Aslan
Eğitim durumu: Üniversite
Meslek: Moda Tasarımcısı
İnstagram hesabı için tıklayın

Nur Yerlitaş nereli? Kaç yaşında?

Nur Yerlitaş kimdir, nereli, boy, kilo, yaşı, gençliği, eşi, kiminle evlendi, çocukları var mı, son hali, son durumu, son hali boydan, kaç yaşında hayatını kaybetti, neden öldü, hastalığı? Nur Yerlitaş’ın kızı kim? Oynadığı diziler, filmler, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Nur Yerlitaş hayatı ve biyografisi

Nur Yerlitaş Türk Moda Tasarımcısı ve aynı zamanda yarışma jürisi. 1980 yılında İtalya, Fransa’ya giderek bavulda getirdiği kıyafetleri Türkiye’de satarak moda dünyasına adım attı. Sonra hem Türkiye hem de tüm dünyada tanınan ünlü bir moda tasarımcısı oldu.

Nur Yerlitaş 11 Ağustos 1955 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Asıl adı Nuray Yerlitaş’tır. Lakabı ise Nurella’dır. Annesi Saadet Yerlitaş aslen Arap kökenli Siirtli’dir. Babası ise aslen Giresunlu’dur. Nur Yerlitaş’ın ayrıca Benan Yerlitaş ve Bahattin Yerlitaş adında 2 kardeşi bulunmaktadır. İstanbul’da eğitim hayatına başlayan Nur Yerlitaş moda ilgisi çok küçük yaşlarda başladı. Çok hareketli bir yaşam sürdü.

1980’li yıllarda henüz 25 yaşındayken yurtdışına çıktı. Paris yolculuğu sırasında Milano’dan satın aldığı kıyafetleri İstanbul’da satmaya başladı. Avrupa modasını yakından takip eden Nur Yerlitaş yurtdışında pek çok Avrupa ülkesini gezdi ve moda şehirlerinden kıyafetler satın aldı. İstanbul’da kendi tasarım atölyesini kurdu. Kısa süre sonrada butiğini açtı. Tasarladığı kıyafetlerle kısa süre içinde sanat, siyaset ve moda dünyasının dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı.

Nur Yerlitaş Bülent Ersoy başta olmak üzere, Ajda Pekkan, Seda Sayan, Tarkan ve daha birçok Türk ünlünün kıyafet tasarımlarına imza attı. Ünlü bir moda tasarımcısı olmasına karşın Türk izleyicisi onu çok geç tanıdı. Nur Yerlitaş televizyon ve şov dünyasına 2007 yılında “Bak Kim Dans Ediyor” adlı yarışma programı ile adım attı. 2010 yılında “Yemekteyiz” programına katıldı. 2011 yılında “Bugün Ne Giysem” programında iyi bir çıkış yakaladı. En büyük çıkışını ise 2014 yılında “Bu Tarz Benim“ moda yarışma programı ile yaptı ve zirve yaptı. Nur Yerlitaş 2014 yılından sonra caps’leri yapılmaya başlandı. Replikleri sosyal medyanın her mecrasına ulaştı. 2015 yılında ilk kez bir (Yedigün ) reklam filminde rol aldı. 2016 yılında “İşte Benim Stilim” yarışması ile ekranlarda yer alan Nur Yerlitaş 2019 yılında Serkan Kaya’nın “Karagözlüm”  video klibine imza attı.

Nur Yerlitaş sosyal hayatına kendisini eleştirebilen bir modacıydı. Öyle ki kendisine “Arızalı” diyebilecek kadar içtendi. Nur Yerlitaş hiçbir zaman magazin ve medya camiasında herhangi bir isimle sevgili olarak anılmadı. Hiç evlenmedi. İçindeki çocuk sevgisini yeğenlerinin sevgisi ile bastırdı. İstanbul Nişantaşı’nda yaşayan Nur Yerlitaş’ın evinde 2 buzdolabı bulunuyordu. Birinci dolabında sadece taze meyveler ve ikinci dolabında da pasta, yüksek kalorili yiyecekler bulunuyordu. Nur Yerlitaş stresini atmak için bulaşık yıkar ve zaman kavramı olmadığı için gecenin herhangi bir saatinde bir kafede gidip oturabilen bir modacıydı. ‘Başım ağrıyor’ deyip çıktığı yarışma programına bir daha dönemedi. Panik atak şikayeti ile gittiği doktor ona beyninde tümör olduğunu söylemişti. Nur Yerlitaş’ın tedavisi sıkıntılı süreçlerle geçti. Nur Yerlitaş hastalığı son hali endişe veren nitelikteydi. Hastalıktan sonra normal haline göre çok çok zayıfladı. Hastalığı sonrasında Hülya Avşar ve Tarkan ismini vefaları dolaysı ile dilinden düşürmedi.

Ünlü modacı Nur Yerlitaş hastalandıktan sonra 2019 yılında “Cengiz Semercioglu ile Sabah Sohbeti” ardından, Okan Bayülgen ile Uykusuzlar Kulübü programına ve “2.Sayfa” programına konuk oldu. Belki de son kez içinde uhde kalan anılarını içtenlikle paylaştı. Ünlü modacı Nur Yerlitaş 64 yaşında tedavi gördüğü hastanede 27 Nisan 2020 tarihinde hayatını kaybetti ve 2020 yılında ölen ünlüler arasına dahil oldu.

Nur Yerlitaş TV ve şov programları

Nur Yerlitaş’ın yer aldığı programlar, jürisi olduğu yarışma programları, video klipler aşağıda yer almaktadır.

  • 2019 Karagözlüm – Serkan Kaya – Video Klip
  • 2016 İşte Benim Stilim
  • 2015 Maral: En Güzel Hikâyem
  • 2015 Yedigün Reklam Filmi
  • 2014 Bu Tarz Benim
  • 2011 Türkan – Demet Akalın – Video Klip
  • 2011 Bugün Ne Giysem
  • 2010 Yemekteyiz
  • 2007 Bak Kim Dans Ediyor

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Murat İlhan kimdir?

Murat İlhan kimdir?

Derya Karadaş kimdir?

Derya Karadaş kimdir?