Overthinking Sendromu Nedir? Aşırı Düşünme ile İlgili Neler Yapılabilir?

Overthinking “aşırı düşünmek” anlamına gelen bir kavramdır. Overthinking sendromu, bireyin ya geçmişte ya da gelecekte yaşayarak bu durumlar hakkında fazla düşünmesi durumudur.

Bazı zamanlar birey zor kararlar verebileceği dönem içerisinde bulunabilir. Bu dönemler de bireyin daha kaygılı ve düşünceli olmasına ve bulunduğu durum hakkında fazla düşünmesine neden olabilir. Düşünme süresinin zamanla artması, bireyin olumsuz etkileyebilir.

Her insanın yaşadığı olaya karşı algısı ve yorumlama şekli birbirinden farklıdır. Algı biçimleri de, bireyin duygu ve davranışlarını etkiler. Bir olayı çok fazla düşünmek, çözüm odaklı olmayı engeller ve sadece soruna odaklı kalmaya sebep olur. Bu durum ise kişinin negatif düşüncelere daha çok odaklanarak olumsuz olmasını etkiler. Bu olumsuzluk hali bireyi fiziksel ve duygusal anlamda olumsuz etkilemektedir. Aşırı düşünmek bu sebeplrden ötürü kaygı bozukluğunun semptomu arasında yer alabilir. Çünkü bir problem hakkındaki sürekli olumsuz düşünceler, bireyin korku, stres ve kaygısının artmasını son derece etkiler. Birey bu nedenlerle sadece endişe odaklı kalır. Yoğun endişe ve aşırı düşünme hali, bireyin sosyal, iş hayatı ve gündelik yaşamını da olumsuz yönde etkiler.

Birey bu çözüm önerilerini uygulamakta zorluk çekiyorsa, bir uzmandan destek alabilir. Psikoterapi, overthinking sendromunda kullanılan bir tedavi yöntemidir.

İlginizi çekebilir: Kardeş Kıskançlığı Nedir?

YouTube kanalımız: https://www.youtube.com/c/begonyakadin

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
ÇEŞİTLENDİRİRKEN GÜÇLENDİRELİM

Antalya Haberleri: ÇEŞİTLENDİRİRKEN GÜÇLENDİRELİM !

Serik Belediyespor’da iki istifa birden