Sahil İmanov

Sahil İmanov

Sahil İmanov 12 Aralık 1993 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Azerbaycan Bakülü’dür.  Annesi Naibe imanova ve babası Sadıq İmanov’dur. Gazeteci ve genç girişimci Sahil İmanov eğitim hayatına Azerbaycan’da başladı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite eğitimine Türkiye’de İstanbul Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde sürdürdü ve bu alandan mezun oldu.

Sahil İmanov henüz lise sıralarında Edebiyat hocasının desteği ve önerisi doğrultusunda siyaset ve gazetecilik alanları ile sıkı bağ kurmaya başladı. Bu süreçten sonra Gazetecilik alanında yol kat etmeye başladı. İlk televizyon programına 15 yaşında katıldı. Çeşitli ulusal televizyon kanalları, radyo yayınları, Kültür-Sanat programları, gündem ve şov programlarına katılarak başta Azerbaycan, Türkiye olmak üzere birçok ülkede kısa sürede adını duyurmaya başladı.  

Sahil İmanov profesyonel Gazetecilik kariyerine ilk kez Azerbaycan’da adım attı. Bu sürece daha sonra İstanbul ve ardından Ankara’da sürdürdü. Takvimler 2014 yılını gösterdiğinde Ses Gazetesi’nde görev yapmaya başladı. Daha sonra Azerbaycan’a dönerek Space TV’de çalışmaya başladı. 2020 yılında Ulusal Kanal ekranlarında Türk Dünyası isimli programı sunmaya başladı.

Günümüzde Sri Lanka İstanbul Başkonsolosluğu’nun sözcülüğünü yapan Sahil İmanov aynı zamanda 2020 yılında Sahil Haber Ajansı‘nı kuran isim oldu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Genç Hane Mehmet Kaymak

Genç Hane Mehmet Kaymak

Nazım Torbaoğlu

Nazım Torbaoğlu