Scarex Jel Krem Ne İşe Yarar? Scarex Jel Krem Nasıl Kullanılır?

Scarex Jel Krem genel olarak yaraları ve dikişleri iyileştiren ve solduran bir üründür. Bu yazımızda Scarex Jel nedir, Scarex Jel fiyatı ne kadar, Scarex Jel ne işe yarar, Scarex Jel mi Contractubex mi, Scarex Jel kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, Scarex Jel nasıl kullanılır, Scarex Jel kullananlar yorumları nelerdir ve Scarex Jel yorumları nelerdir gibi sorulara cevap vereceğiz.

Lazer cerrahisi sonrası kalın ve kabarık (hipertrofik) yara izleri ve tedavisi için bu jel krem kullanılır.  Çocuklar ve yetişkinlerin kullanımı için uygundur.

Lazer prosedürlerinden sonra hipertrofik yara izlerini yumuşatmak ve kızarıklığı azaltmak için tasarlanmış silikon jeldir. Cildin elastikiyetini ve nemini koruyarak etkilenen bölgeyi yumuşatmaya ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olur. Hızlı iyileşmesine yardımcı olan yüksek yoğunluklu tıbbi silikonlarla birlikte E vitamini ve provitamin B5 içerir. Yapışkan olmayan ve leke bırakmayan, kolay emilen bir silikon mikro membran oluşturur.

Bu jel kremin fiyatı 80 TL ile 120 TL arasında değişir.

Lazer prosedürlerinden sonra hipertrofik yara izlerini yumuşatmak ve kızarıklığı azaltmak için kullanılan bu jel krem, ameliyat dikiş izlerini giderir. Cildin esnekliğini artırır ve cildi nemlendirir. Böylece ciltteki yara izleri ve dikiş izlerini yumuşatır ve pürüzsüz hale getirir.

Scarex jel kuruduktan sonra makyaj yapılabilir. On iki ila on altı hafta boyunca düzenli kullanıldığında etkilidir. Dikişlerin alınmasından en az yirmi dört saat sonra vücudun tüm bölgelerinde – yüz, kıvrımlar ve eklemlerde kullanılabilir. Çocuklar tarafından kullanım için verimli ve güvenlidir.

Hipertrofik yara izleri ve lazer tedavisi sonrası kızarıklıkları giderir. Hipertrofik yara izlerini yumuşatır ve soldurur. Cildin hızlı iyileşmesini destekler. İyileşme sürecinde cildin düzgün oluşumuna yardımcı olur. On iki ila on altı hafta sonra gözle görülür etki sunar.

Bu iki krem de oldukça etkilidir. Bu iki kremden birisini kullanabilirsiniz.

Scarex jeli kullanmadan önce, mevcut ilaç listeniz, reçetesiz satılan ürünler (örn. vitaminler, bitkisel takviyeler vb.), alerjiler, önceden var olan hastalıklar ve mevcut sağlık durumlarınız (örneğin hamilelik, yaklaşan ameliyat vb.) hakkında doktorunuzu bilgilendirin. Bazı sağlık koşulları ve sorunları sizi ilacın yan etkilerine karşı daha duyarlı hale getirebilir. Doktorunuzun önerdiği şekilde alınız veya ürün prospektüsünde yazılı olan talimatlara uyunuz. Dozaj durumunuza bağlıdır. Durumunuz devam ederse veya kötüleşirse doktorunuza bildirin. Önemli danışma noktaları aşağıda listelenmiştir.

Scarex jel ilacını kullanırken yan etkiler olarak uyuşukluk, baş dönmesi, hipotansiyon veya baş ağrısı yaşarsanız, araç veya ağır makine kullanmak güvenli olmayabilir. İlacın kullanımı sizi uyuşuklaştırıyor, baş dönmesi yapıyorsa veya kan basıncınızı büyük ölçüde düşürüyorsa, araç kullanılmamalıdır. Eczacılar ayrıca, alkolün uyuşukluk yan etkilerini yoğunlaştırdığı için hastalara ilaçlarla birlikte alkol almamalarını tavsiye eder. Lütfen Scarex jel kullanırken bu etkileri vücudunuzda gözlemleyiniz. Vücudunuza ve sağlık durumunuza özel öneriler için daima doktorunuza danışın.

En az on iki ila on altı hafta boyunca sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulayın. İyi temizlenmiş ve kurumuş bir yara izine az miktarda jel uygulayın. Jelin tamamen kuruması için beş ila on dakika bekleyin. Ameliyat dikişleri alındıktan yirmi dört saat sonra bu jel kremi kullanmaya başlayabilirsiniz.

“Esteketik operasyonlar ve doğum sonrası oluşan yara izleri, piercing ve dövme çıkarma sonrasında izlerini gidermek için verilen bir ilaç, jel.”

“2016 yılı itibariyle hala reçetesiz 37 TL’ye satılan iz kapatıcı jel. Cerrahi operasyon sonrası dikiş izlerinin kapanmasında uzun süreli kullanılırsa baya iş görmektedir. Kullanılmaya başlandıktan sonra sabırsız olmayıp, hiçbir işe yaramıyor demeyip düzenli kullanılmalı zira kısa sürede gözle görülür değişiklik yaratmıyor. Prospektüsteki önerilen kullanım süresi de en az iki aydır.”

“Dün satın aldım halen 59 TL olduğunu söylemeliyim. Tanım: yara kremi. Yorumları da göz önünde bulundurarak aldım fakat geniş bir yüzey olduğundan çok masrafa gireceğim aşikar. Ama gözlemlerimi editleyeceğim bi süre sonra. Yapısı için kadınlar bilir pürüzsüzleştirici anında kuruyan makyaj bazı gibi ve 15 gr oluşu üzücü. Muadil bilen yeşillendirsin please.”

“Ben burun ameliyatım sonrası, dikiş izi olan bölgede kullanmaya başladım. Ama ne kadar ve nasıl sürmem gerektiğine emin değilim. Üzerinde ince bir tabaka halinde sürün diyor ama, benim dikiş yaralarımdaki kabuklar yeni çıktığı için, ince bir kanal şeklinde izler var. Tamamen dolması gerek diye bol sürüyorum ve krem pahalı gerçekten. Bir tüpü daha uzun sürede kullanabilsem çok daha iyi olur cebim için, ama işe de yaraması lazım. Ne yapmak gerekir, mesaj kutumu yeşillendirirseniz sevinirim. Silikon içeren, pahalı ve bunun yanısıra gerçekten faydalı olduğu iddia edilen yara izi yok edici krem.”

“Kaşım yarılınca kullanmıştım. Bende iz bırakmadı, faydasını gördüm. Max da 1 ay kullandım. Geçen elime geçti baya da kalmış. Skt yaklaştığı için ben de sivilce izi olan yere sürüyorum günde 2 defa ama şu anlık çok da bişey göremedim. Sanki anca kızarıklığı azalttı gibi.”

“Sevgili kediciğimin tırnağını keserken yediğim cırmalama sonrası oluşan yara için kullanmaya başladığım krem. Bakalım iyi gelecek mi”

“Kullandığım sivilce ilaçlarının cildimde bıraktığı izler için dermotoloğumun önerdiği, sivilce/ameliyat/yara izlerinin gidermesinde etkili olan jel.

Daha henüz kullanmaya başlamamakla birlikte, eskiden ameliyat izim için kullandığım contractubex’e muadil bir jel kendisi. Fakat eczacıdan öğrendiğim bilgiye göre contractubex daha çok ameliyat izleri için kullanılırken, scarex yüzdeki sivilce izleri için kullanılan bir jelmiş.

Günde sabah akşam olmak üzere iki kere doktor tavsiyesine göre kullanılıyor. Ben bugün kullanmaya başlayacağım ve sivilce izlerime etkisi olup olmadığı konusunda editleyeceğim bu girdiyi. Fiyat konusunda ise ben 54 TL’ye aldım. İnternette daha ucuza bulunabilinir belki. Umarım bu jel işe yarar da sivilce izlerimizden bir ömür kurtuluruz.

Edit: Bir süre kullandım. Ama sivilce izlerimde bir fark göremedim açıkçası. Belki bir iki ton renk açılması görülebilir fakat ben uzun süre kullanmayıp pes ettiğim için kesin bir şey diymiyeceğim. Muzicevi bir şey beklemeyin.”

“Doğru zamanda doğru şekilde ve süreklilik halinde işe yarayan yara izi jeli. Burnumun kenarında ve sol gözümün hemen altında et beni şeklinde değilde normal iki ben vardı. Gün geçtikçe büyüme ihtimali ve estetik açıdan güzel görünmediği için plastik cerrahi dikiş atarak almıştı. Bu jeli önerdi az miktarda alıp günde iki defa masaj yaparak sürersem izlerin zamanla geçeceğini söylemişti ki öyle de oldu. Burnumun kenarındaki burnumla yanağımın birleştiği bir noktada olduğu için daha geç izinin geçeceğini, gözümün altındakinin ise daha küçük ve düz bir zeminde olduğu için kolay geçeceğini söylemişti.

Mayıs 2018’de kullanmaya başladım güncelleme yapmam gerekirse gözümün altındaki iz tamamen geçti artık ayırt edemiyorum bile alınan benin yerini. Burnumun kenarındaki iz ise çok küçük ve belli olmayacak gibi kapatıcı ile hiç belli olmuyor hatta. Jeli kullanmaya devam ediyorum orası için.”

“Neredeyse 1 yıldır dikiş izlerimle mücadele ediyorum. Bu marka ve diğer tüm silikon bazlı krem ve jelleri kullanıyorum. Yavaş yavaşta olsa sonuçlarım baya iyi. Silikleşti izlerim. Ayrıca size bir şey söyleyeceğim, 1 haftada izlerim geçsin gibi bir beklenti içerisine girmeyin. Çünkü düzenli ve uzun süreli kullanmazsanız GEÇMEZ. İyi satışlar dilerim.”

Instagram hesabımız: https://www.instagram.com/begonyakadin/

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

ANTGİAD, gazetecilerle buluştu

Antalyaspor bu sezon bir ilki Trabzonspor maçında yaşadı