Sidar Şahin kimdir?

Sidar Şahin kimdir?

Gerçek adı: Sidar Şahin
Doğum tarihi: 1 Ocak 1980
Doğum yeri: İstanbul
Boy: Bilinmiyor
Kilo:  Bilinmiyor
Burcu: Oğlak
Eğitim: Üniversite
İlişkisi: Bilinmiyor
Meslek: Girişimci
Twitter hesabı için tıklayın

Sidar Şahin nereli? Kaç yaşında?

Sidar Şahin kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, ne iş yapar, eğitimi? Sidar Şahin’in çalışma alanı? Sidar Şahin evli mi, kiminle evlendi, eşi kim, çocuğu var mı? Hangi online siteleri kurdu? Sidar Şahin hayatı ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Sidar Şahin hayatı ve biyografisi

Sidar Şahin Türk girişimcidir. Türkiye’de bilinen  Peak Games, Mynet Funpac, izlesene.com, Gamegarden ve trendyol.com gibi internet ve e-ticaret sitelerinin kurucusudur. Sidar Şahin Peak Games ‘te olan hisselerini 1,8 milyar dolara satması sonrasında gündeme geldi.

Sidar Şahin 1 Ocak 1980 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Eğitim hayatına İstanbul’da başladı. Liseden mezun olduktan sonra üniversite eğitimine İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nde sürdürdü. Ancak üniversite eğitimini yarıda bıraktı ve ayrıldı.

Sidar Şahin üniversiteyi bıraktıktan sonra kariyerine ilk olarak 2003 yılında mobil oyun şirketi Funpac’ti kurdu. Funpac kısa bir süre sonra Mynet tarafından satın alınarak 5 milyon dolar yatırımla faaliyetlerine devam etmeye başladı. Ardından 2005 yılında izlesene.com isimli video sitesini kuran isim oldu. Bu sitede ilerleyen dönemde, Nokta İnternet Teknolojileri tarafından satın alındı. Sidar Şahin’in kurucusu olduğu bir diğer şirket ise  oyun şirketi Gamegarden oldu. Gamegarden ise  Doğan Holding tarafından satın alındı. Sidar Şahin 2010 yılında trendyol.com alışveriş sitesinin kurucuları arasında yer alan isim oldu. trendyol.com ise Çinli alibaba.com şirketi tarafından satın alındı.

Sidar Şahin bu girişimleri sayesinde 2018 yılında Ekonomist dergisi tarafından “Yılın Erkek Girişimcisi “ ödülüne layık görüldü. Sidar Şahin 2020 yılında Türkiye’nin ilk yerli oyun şirketi olan Peak Games’i 1.8 milyar dolar gibi bir rakamla ABD şirketi olan Zynga’a satılması ile gündeme geldi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Yasin Esirgenç kimdir?

Yasin Esirgenç kimdir?

Ülkü Zeynep Babacan kimdir?

Ülkü Zeynep Babacan kimdir?