Ülkü Zeynep Babacan kimdir?

Ülkü Zeynep Babacan kimdir?

Gerçek adı: Ülkü Zeynep Babacan
Doğum tarihi: 1 Ocak 1975
Doğum yeri: Ankara
Boy: Bilinmiyor
Kilo:  Bilinmiyor
Burcu: Oğlak
Eğitim: Üniversite
İlişkisi: Evli (Ali Babacan ile)
Meslek: Yazar, Çevirmen
İnstagram hesabı için tıklayın

Ülkü Zeynep Babacan nereli? Kaç yaşında?

Ülkü Zeynep Babacan kimdir, aslen nereli, yaşı, açık hali, kıyafetleri, ailesi? Ali Babacan eşi Ülkü Zeynep Babacan kimdir ne iş yapıyor? Boyu, kilosu ve burcu? Ülkü Zeynep Babacan ne mezunu, mesleği ne? Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle beraber olacak.

Ülkü Zeynep Babacan hayatı ve biyografisi

Ülkü Zeynep Babacan Türk yazar, çevirmen. Dönemin Ak Parti Türkiye dışişleri ve ekonomi bakanlığını yürüten Türk siyasetçi, ekonomist ve mühendis, günümüzde DEVA Demokrasi ve Atılım Partisi’nin kurucu genel başkanı Ali Babacan’ın eşidir.

Ülkü Zeynep Babacan evlenmeden önceki adı ve soyadı ile Ülkü Zeynep Yurter 1 Ocak 1975 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Ankara’da başladı. TED Ankara Koleji’nde eğitimini tamamlayan Ülkü Zeynep Babacan liseden mezun olduktan sonra üniversite eğitimine Hacettepe Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde sürdürdü.

Ali Babacan’ın 3 kız kardeşi Betül, Tuğba ve Merve ile yakın arkadaş olan Ülkü Zeynep Babacan Ali Babancan ile üniversitenin 2. sınıfında tanıştı ve üniversitenin üçüncü sınıfında da nikah masasına oturdu.

Ülkü Zeynep Babacan ve Ali Babancan’ın bu evliliklerinden 3 çocukları dünyaya geldi. Çocuklarının isimleri ise; Kerem, Dilara ve Hilmi Emir’dir. Şıklığı, güzelliği ve giyim tarzı ile bilinen Ülkü Zeynep Babacan Ali Babacan ile evlenmeden önce başı açıktı. Ancak evlendikten sonra örtündü.

Ülkü Zeynep Babacan kariyerine 1995 yılında Ali Babacan ile evlendikten sonra evinden sürdürmeye başladı. Pakistanlı ünlü yazar Muhammed Hamidullah’ın kitabını “Hz. Muhammed’in Hayatı” adıyla İngilizce’den Türkçe’ye çevirdi.

2014 yılında Avustralya’da Brisbane kentinde Sare Davutoğlu ile dünyanın en büyük koala parkı olan Lone Pine Kuala Parkı’nı gezen isimler arasına yer aldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Sidar Şahin kimdir?

Sidar Şahin kimdir?

Zeynep Lal Başbuğ kimdir?

Zeynep Lal Başbuğ kimdir?