‘TITANIC HOTELS DELUXE BODRUM’ AÇIKLAMASI

Titanic Hotels’ten yapılan açıklama, orman yangınlarıyla başlayan süreçte gündemde sıkça yer alan ve grubun gözde yatırımlarından biri olan Titanic Deluxe Bodrum’un yatırım süreci hakkında bilgi verildi.

Titanic Hotels’ten konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

Türk misafirperverliğini, üstün kalite anlayışıyla harmanlayarak kısa sürede Türkiye’de turizmin önde gelen markalarından biri haline gelen Titanic Hotels, temelleri 1970 yılında Berlin’de bir restoranla atılan ve 1998 yılından beri turizm sektöründe yer alan AYG Şirketler Grubunun zincir otel markasıdır.

İstikrarlı bir büyüme stratejisi benimseyen Titanic Hotels, İstanbul, Antalya, Bodrum ve Berlin’de hem yatırımcısı ve hem de işletmecisi olduğu otelleri ile sadece ülkemizde değil uluslar arası arenada da Titanic Markasından söz ettirmeyi başarmıştır.

Günümüzde Titanic Oteller Grubu, İstanbul’da 5 otel, Antalya’da 1’i yatırım süreci devam eden 4 otel ve 27 delikli bir Golf Sahası, Bodrum’da 1 otel ve Almanya’nın başkenti Berlin’de de 4 adet olmak üzere toplamda 4300 oda kapasiteli 14 otel ve 1 adet Golf Sahası’na sahiptir.

Titanic Oteller Grubu % 100 Türk sermayesi, yıllık 3 milyon kişi geceleme kapasitesi ve 4500 den fazla çalışanı ile Türk ve Dünya Turizminde belli bir yere sahip olup Türk Ekonomisine ve Türkiye’deki istihdama ciddi bir katkıda bulunmaktadır.

Şirketler Grubunun diğer bir kolu olan Gastronomi sektöründe ise 1970 yılında Berlin’de küçük bir restaurant ile çıkılan yolda, günümüze gelindiğinde Berlin’de 17 Restoran ile hem Türk Mutfağı başarı ile temsil edilmekte ve bunun yanısıra da Dünya Mutfağında da haklı bir yer sahibi olarak faaliyetlere devam edilmektedir. Grubun Berlin’deki Türk, İtalyan ve Beef konseptindeki restoranları Almanya Başbakanı ve diğer tanınmış siyasetçiler ile ünlülerin uğrak yerleridir.

BAZI BASIN YAYIN ORGANLARINDA FİRMAMIZI HEDEF ALAN KARALAYICI YAYINLAR YAPILIYOR

Temmuz Ayı son günlerinde başlayarak ülkemizin özellikle güney bölgelerini ciddi şekilde etkileyen Orman Yangınları nedeni ile tüm ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken şu günlerde maalesef ki bazı basın yayın organlarında ve bir takım sosyal medya hesaplarında hem direk olarak firmamızı ve hem de turizm sektörünü, otelcileri karalayıcı yayın ve paylaşımlar yapılmış ve yapılmaktadır.

Amacımız, bu tür yayın ve paylaşımların eskilere dayalı ve günümüzde de yayılmaya devam eden bir takım yanlış bilgilendirme ve oluşturulmaya çalışılan bu yöndeki algılardan kaynaklandığını sizlere duyurmak ve bu konu ile alakalı siz değerli basın yayın kuruluşları ve halkımız ile gerçekleri paylaşmaktır.

Otelcilik ve hizmet sektörünün yaklaşık 2 senedir tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinden en çok etkilenen ve her türlü tabi afet ve doğa olaylarından da direkt etkilenen bir sektör olduğu da düşünüldüğünde, bir de asılsız ve hiçbir gerçeğe dayanmayan haber ve  paylaşımlar ile karalanmamız ve bu nedenle işlerimizin etkilenmesi bizleri bu açıklamayı yapmaya mecbur bırakmıştır.

Bu vesile ile

Kaybettiğimiz canlarımıza Allahtan Rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diler, bu afette yangınların söndürülmesinde emeği geçen devlet görevlilerine, vatandaşlarımıza ve yurt dışından katkı sağlayan dost ülkelere minnetlerimizi sunarız.

Ayrıca, Titanic Oteller Grubu olarak tüm Türkiye’mizde yaşanan yangınlardan dolayı hem ağaçlandırma çalışmaları hem de maddi kayıpların telafisi ve hem de yangından etkilenen hayvanlarımız için çalışmalar yürüttüğümüzü bildirir, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile iletişim içinde olduğumuzu belirtmek isteriz.

Türkiye’mize geçmiş olsun.

Sizlere sunduğumuz Bilgilendirme Dosya’sında gerçekleri net şekilde açıklayıcı pek çok dökümanların bulunduğunu da bildirir ayrıca aşağıdaki başlıkları da değerli bilgilerinize sunarız.

TITANIC DELUXE BODRUM YATIRIM SÜRECİ HAKKINDA ÖZET BİLGİLENDİRME

1)   Otelimizin bulunduğu bölge 11.09.1987 tarihli Bakanlar Kurulu kararının 25.09.1987 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanması ile Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir. (İlgili Resmi Gazete nüshası ve Turizm Merkezine ait kroki ek’te dir)

Turizm Merkezi olarak ilan edilen bir alana turistik tesis yapmak için yanmasına/yakılmasına gerek yoktur. Zaten 1982 yılında yürürlüğe giren Anayasamızın 169. maddesine göre yanan orman vasıflı alanlar yeniden ağaçlandırma dışında başka bir maksat ile kullanılamamaktadır.

2) Titanic Deluxe Bodrum ünvanlı otelimizin bulunduğu parsel için 11.11.1997 tarihinde Turizm Bakanlığı tarafından Yazıcı Turizm Yat.ve İşl. Aş’ne Turistik tesis yapılması için Ön İzin verilmiştir. (Bu Ön İzin oluruna ait Turizm Bakanlığı yazışması ek’te dir)

3) 13.11.2006 tarihinde ise Titanic Deluxe Bodrum ünvanlı otelimizin bulunduğu alanın 3598 parsel olarak Güvercinlik Turizm Aş’ne, Turizm Bakanlığı tarafından Kesin Tahsis’i yapılmıştır.

4) 15.07.2007 tarihinde bölgede toplam 223 Hektar alanın etkilendiği yangın meydana gelmiştir. Ek’teki uydu görüntülerinde de görüldüğü üzere yangının gerçekleştiği alanın en uzağında olan parsel hali hazırda Titanic Deluxe Bodrum otelimizin bulunduğu tahsis alanı olan parseldir. Çok açık ve net şekilde görülmektedir ki 3598 nolu parsel yangından hiçbir şekilde etkilenmemiştir.

5) Bazı basın kuruluşlarının haberlerinde ve bazı sosyal medya paylaşımlarında  görüntüleri paylaşılan ve 3598 nolu parselin yangından etkilendiği şeklindeki algı yaratılmasını sağlayan görüntüler, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, yapılacak projeye uygun olarak parselde temizlik yapılarak inşaat için hafriyat hazırlığına ait olan görüntülerdir. Bu işlem her tahsis sürecinde aynı şekilde yapılmaktadır. (Parseldeki ağaç kesimini anlatan Orman Bölge Müdürlüğü bilgi notu ek’te dir)

6) Yine bazı basın yayın kuruluşları ve bazı sosyal medya hesaplarında iddia edildiği gibi bölgede Halep Çamı’nın olmadığı hakkında Orman Bölge Müdürlüğü’nün bilgi notu ek’te dir. Bölgenin tamamı 1980 yılında Orman Bakanlığı tarafından Kızılçam fidanı dikilmek sureti ile ağaçlandırılmıştır.

7) Nihayetinde 3598 parselde bulunan tahsis sahibi olan firmanın (Güvercinlik Turizm Aş.) Titanic Oteller Grubu tarafından hisse devri vasıtası ile satın alınması, tesisin kaba inşaatının bitme aşamasında ve 09.02.2016 tarihinde gerçekleşmiştir. (Hisse devrine ait 09.02.2016 tarihli Turizm Bakanlığı oluru ek’te dir.) Otel yatırımının gerçekleştiği alanın yangından etkilenmediği çok açık ve net şekilde ispatlı olduğu sonucuna varıldıktan sonra yatırım kararı alınmış ve hisse devir işlemleri firmamız tarafından tamamlanmıştır.

Belgeleri görüntülemek için tıklayınız.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Asuman Genç kimdir?

Nilgün Altınyay kimdir?