TROYA KÜLTÜR ROTASI

Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı (ÇATKAV) tarafından Çanakkale Valiliği ortaklığında yürütülen Troya Kültür Rotası Projesi ile Çanakkale’den Assos’a kadar olan köylerdeki kültürel kimlik ve kültürel miras korunurken, ziyaretçiler ile yöre halkı arasındaki bağların güçlenmesi sağlanıyor.

Troya Kültür Rotası Projesi; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla yürütülen Gelecek Turizmde kapsamında destekleniyor. Proje ile Çanakkale’den Assos’a kadar antik yolların da geçtiği 120km’lik yolun sürdürülebilir turizm anlayışı çerçevesinde hayata geçirilmesi, yürüyüşçüler ve bisikletçiler tarafından kullanılması, yolun geçtiği köylere sosyal ve ekonomik kalkınmayı da beraberinde getirmesi hedefleniyor.

ÇATOD (Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği) Başkanı Armağan Aydeğer, Troya Kültür Rotası’nın sıra dışı bir deneyim olduğunu söyledi. Rıtada yaprıkları gezi sonrası açıklamalarda bulunan Armağan Aydeğer, “ 2018 Troya Yılının Çanakkale ve Türkiye turizmi için somut çok kıymetli sürdürülebilir çıktılarından biri olan, ÇATOD olarak ilk günden bugüne destek verdiğimiz, Turizm Bakanlığımız, UNDP Kalkınma Ajansı ve Anadolu Efes ortaklığındaki “Gelecek Turizmde” projesi kapsamında desteklenen, uluslararası kültür rotaları platformlarına akredite, 120 km tüm uluslararası standartlara uygun, tüm dijital ve basılı dokümanları hazır ve geçen 3 yıl içinde yüzlerce yerli ve yabancı turistin yürüdüğü “Troya Kültür Rotasını” çok değerli dostumuz ve Türkiye’nin en nitelikli turist rehberlerinden İlhan Varlık ve yine çok değerli Çanakkale Akut Ekip Arkadaşlarımla deneyimledik.”dedi.

Aydeğer, 2 gün boyunca 40+ km üzerinde mücadele dolu yürüyüş, çadır, kamp ateşi, keyif dolu sohbetler, olağanüstü bir coğrafya, dünya tarihine ve sosyal yaşamına büyük iz bırakan bir kültürel miras, samimiyet, yerellik, doğallık olarak tanımaldığı Troya Külür Rotasını, mjtlaka deneyimlnemesinin gerektiğini ifade etti. Aydeğer “  Bu rotanın hayata geçmesinde Projesini hazırlayan Turizm Fakültesi Dekanımız Prof Mustafa Boz’a ve projenin geliştirilmesindeki değerli katkıları ile Deniz Erbaş ve Seyhan Boztepe’ye, bu rotanın saha çalışmasını yürüten profesyonel turist rehberi İlhan Varlık’a , Çanakkale Valiliğimize, Troya Müzemize, Tarih Kültür Vakfına, Troya Vakfına, Troya Kültür Derneğine ve adını söylemeyi unuttuğum herkese çok teşekkürler” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Araba out – at in

İHRACATÇIDAN GÜBRE ATAĞI

Antalya Haberleri: İHRACATÇIDAN GÜBRE ATAĞI