AEDAŞ 2023’te 38 yeni trafo kurdu

AEDAŞ 2023'te 38 yeni trafo kurdu

 AEDAŞ, hizmet verdiği her noktaya kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtım hizmeti sunmak için bakım, onarım ve yatırım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Antalya’da, Manavgat Bölge Müdürlüğü’nün görev alanında bulunan Manavgat, Akseki, İbradı ve Serik ilçelerine, 2023 yılı içinde 38 yeni trafo kuran AEDAŞ, 673 aydınlatma, 743 alçak ve orta gerilim direği yatırımı yaptı. Yıl içinde bölgeye alçak ve orta gerilim seviyesinde yaklaşık 161 km’lik şebeke tesisi gerçekleştirildi.

MAHALLE MAHALLE TRAFO TESİSLERİ YAPILDI

Elektrik tüketicilerinin talep ve beklentilerine en iyi şekilde karşılık vermek için, bölgelerin yatırım ihtiyaçlarını önceden belirleyen ve çalışmalarını buna göre yapan AEDAŞ, 2023 yılında Manavgat ilçesindeki trafo ihtiyacı olan mahalleleri tek tek belirledi.

Bu çerçevede Yaylaemek Mahallesine 16 adet, Çolaklı Mahallesine 9, Side Mahallesine 8, Çeltikçi Mahallesine 5, Beşkonak, Düzağaç ve Gündoğdu mahallelerine 4’er, Ilıca Mahallesine 3, Aşağıpazarcı, Bucakşeyhler, Eskihisar, Karacalar, Oymapınar ve Sorgun mahallelerine 2’şer, Aksaz, Evrenseki, Hatipler, Kavaklı ve Sarılar mahallerine 1’er adet ilave trafo bölgesi tesisi, şebekenin yenilenmesi ve kapasite artışı yatırımı planlandı. Yıl içinde bu mahallelerdeki toplam 30 trafo tamamlanarak hizmete alındı. 2023 yılında Manavgat ilçesine 581 aydınlatma direği, 278 alçak gerilim gerilim, 203 de orta gerilim direği yatırımı yapılırken 1144 armatür yenilendi. İlçeye tesis edilen yeni şebeke ise 161 km’yi buldu.

2024 yılında da Manavgat ilçesine yatırımlarına devam eden AEDAŞ, ilçe genelinde 1530 adet yeni aydınlatma direği, 16 km havai alçak gerilim şebekesi, 33 km AG+OG havai şebeke, 64 km yeraltı alçak gerilim şebekesi ve 61 km yeraltı orta gerilim şebekesi tesis edilmesini planladı.

SERİK’TE YENİ TRAFOLARIN 6’SI HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Bu arada Manavgat Bölge Müdürlüğü’nün hizmet bölgesi içinde yer alan Serik ilçesinde de 2023 yılı içinde Belek Mahallesine 4, Akbaş, Dorumlar Mahallesine 3, Burmahancı, Kadriye mahallelerine 2, Bucakköy, Çandır, Eskiyürük, Karıncalı, Zırlankaya mahallelerine 1’er adet ilave trafo bölgesi tesisi, şebekenin yenilenmesi ve kapasite artışı ve yenileme çalışmaları planlandı. Söz konusu trafoların 6’sı devreye girerken diğerlerinin hızla hizmete alınması için çalışmalar devam ediyor.

AEDAŞ, bu yıl da Serik ilçesi genelinde 65 adet yeni aydınlatma direği, 22 km AG+OG havai şebeke, 2 km yeraltı alçak gerilim şebekesi ve 10 km yeraltı orta gerilim şebekesi tesis edilmesini planlıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
POYD ÜYELERİ İFTARDA BULUŞTU

POYD ÜYELERİ İFTARDA BULUŞTU

‘Çalmayacağım, çaldırmayacağım’