Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: İşçi kıyımı durdurulsun

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adına bir açıklama yapan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez “ Kumluca Belediyesi’ne çağrı da bulunuyorum emek düşmanı politikalardan vazgeçin. İşten atılan ve sürgün edilen işçileri işlerine geri iade edin. Genel – İş ‘le masaya oturarak emekçilerin talepleri doğrultusunda toplu sözleşmeyi imzalayın” dedi.

Nurettin Sönmez açıklamasının devamında şunları ifade etti:  “Kumluca Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler DİSK/Genel-İş sendikasında örgütlüdür. DİSK/Genel İş Sendikası işyerinde örgütlenerek Çalışma Bakanlığı’ndan toplu iş sözleşmesi yapmak için yetki belgesi almış ve Kumluca Belediyesi işverenini görüşmeleri başlatmaya çağırmıştır. Kumluca Belediyesi yönetimi yasalara aykırı bir biçimde toplu iş sözleşmesi görüşmelerine oturmamıştır. Belediye yönetimi sözleşme yapmayıp DİSK/Genel İş Sendikasına üye olan işçileri sendikadan istifa etmeye zorlanmışlardır. Bu süreçte DİSK üyesi bazı işçiler temizlik işlerine sürgün edilmiş ve 2 sendika üyesi işten çıkarılmıştır.

Kumluca Belediyesi yönetiminin toplusözleşme masasına oturmaması ve işçiler üzerinde baskı kurması bazı işçileri işten atması, sürgün etmesi üzerine Ağustos sonunda grev kararı alınmış ve bu grevin de işverenle herhangi bir anlaşma sağlanmaz ise 5 Ekim Çarşamba günü uygulamaya konulacağı bildirilmiştir.

Kumluca Belediyesi bu süreçte çalışma barışını koruyup toplusözleşmeye oturma adına üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemiş, işten atılan işçileri işe geri almamış ve sürgün edilen işçileri eski işlerine döndürmemiştir.  Üstelik grev kararından sonra yasalara aykırı olmasına rağmen işten atmalar devam etmiş 2 si sendika temsilcisi olmak üzere toplam 9 işçi işten atılmıştır.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak işçilerin haklı mücadelesinin yanındayız. Hayat pahalılığının had safhaya ulaştığı, açlığın yoksulluğun insan yaşamını tehdit ettiği ve iktidarın sermaye yanlısı politikaları karşısında ezilen emekçilerin haklarının yok sayılmasını kabul etmiyoruz. Üstelik Kumluca belediyesinden yapılan açıklamada emekçilerin ve örgütlü oldukları DİSK’in hedef gösterilmesi bizlerin işçilerle dayanışma içerisinde olmamızı daha da zorunlu hale getirmiştir. 

Kumluca belediyesi yönetimine çağrımız şudur. Kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve halk ile emekçileri karşı karşıya getirme politikası emek düşmanlarının uyguladığı bir politikadır. Bu tür çabalardan vazgeçilmelidir. İşten atılan ve sürgün edilen işçiler eski işlerine iade edilmelidir. DİSK/Genel İş Sendikası ile masaya oturarak emekçilerin talepleri doğrultusunda toplusözleşme imzalanmalıdır. Emekçilerin yasal ve meşru haklarını kullanmalarının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Antalya Emek ve demokrasi Güçleri olarak Kumluca belediyesi işçilerinin ve örgütlü oldukları DİSK/Genel İş Sendikasının taleplerinin ve mücadelelerinin yanındayız. Dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Eylem ve etkinliklerinde yanlarında olacağız..”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

TÜRSAB’DA 14 BÖLGE TEMSİL KURULU BELLİ OLDU

TÜRSAB Manavgat Side BTKde seçim

Manavgat Haberleri: TÜRSAB Manavgat Side BTK’de seçim